Inter – AC Milan 0-1. Ibrahimovic rapune Interul.

Ambii antrenori confirma formatiile anticipate de presa inaintea derby-ului Inter-AC Milan. Allegri renunta la Ronaldinho si Pirlo si trimite in teren un mijloc format numai din mijlocasi defensivi. Flamini, Ambrosini si Gattuso au sarcina sa blocheze tot ce arunca Interul catre poarta lui Abbiati. Atacul este format din Robinho si Ibrahimovic. In spatele lor joaca Seedorf. Benitez joaca cu acelasi modul 4-3-1-2, cu Sneijder in spatele lui Eto’o si Milito in timp ce in aparare Materazzi ii ia locul lui Samuel.

AC Milan incepe excelent meciul cu Inter si deschide scorul in minutul 5 cand Ibrahimovic este faultat in careu de Materazzi. Suedezul alege sa execute penalty-ul si nu rateaza. La 0-1, rossonerii aleg sa controleze partida si sa loveasca pe contraatac. Ocazia vine cand Flamini are o buna oportunitate de a marca dar francezul este blocat in careul mic dupa o centrare venita de la Ibrahimovic, lansat excelent de Robinho.

Interul incearca sa atace dar tot rossonerii au ocaziile cele mai mari. Robinho scapa singur cu portarul si inscrie pentru 2-0 dar golul este anulat pe buna dreptate. Numarul 7 rossonero este in offside. Interul se vede de abia in minutul 37 cand noul intrat Coutinho combina frumos la marginea careului cu Sneijder si suteaza pe langa poarta. 3 minute mai tarziu Gattuso il faulteaza pe acelasi Sneijder si risca al doilea galben dar arbitrul decide sa acorde doar lovitura libera. Olandezul executa excelent dar balonul trece putin pe langa poarta. Prima repriza se incheie la scorul de 1-0.

Benitez si Allegri aleg sa amestece cartile inca de la inceputul reprizei. Diego Milito este inlocuit de Pandev in timp ce Gattuso (risca sa ia al doilea galben) ii face loc lui Pirlo. Pandev trece in stanga in timp ce Eto’o este trimis in centru. Rossonerii au o actiune buna in primele minute ale reprizei secunde cand Seedorf este servit foarte bine la marginea careului. Olandezul are culoar de sut si incearca finalizarea de la distanta dar mingea trece mult pe langa poarta. Inter este periculoasa prin acelasi Sneijder si tot printr-o lovitura libera. Olandezul executa puternic dar mingea este pe coltul portarului si Abbiati respinge.

Vine minutul 61 si partida se schimba. Abate este impins de Pandev fara sa aiba mingea, italianul cade dar se ridica si alege sa riposteze. Arbitrul nu il iarta si ii acorda al doilea galben si implicit rosu. Allegi il scoate pe Robinho si acopera gaura din aparare lasa de Abate cu Antonini. Rossonerii trec la un 4-4-1 cu Ibrahimovic singur in atac si Seedorf retras in linia de mijloc. Inter se vede cu un om in plus pe teren si incepe sa atace in timp ce AC Milan se vede nevoita sa se retraga din ce in ce mai mult.

In ciuda omului in plus, Inter nu reuseste mai nimic in atac si rossonerii profita. Ibrahimovic este lansat in partea stanga, suedezul asteapta venirea coechipierlor si il serveste pe Seedorf. Olandezul trage din prima, Castelazzi este batut dar mingea trece foarte putin pe langa poarta. Interul? Nu exista in atac. Tot rossonerii mai au o ocazie mare prin Antonini care patrunde excelent pe partea stanga, ajunge pana aproape de linia de fund dar nimeni nu este in careu. Italianul incearca o pasa pentru Seedorf dar olandezul nu mai ajunge la minge. Allegri il vede obosit il il schimba cu Boateng.

Minutele trec si Inter preseaza din ce in ce mai mult. Thiago Silva salveaza de doua ori din fata lui Eto’o dupa doua greseli ale lui Pirlo si Nesta. Apararea rossonerilor se tine bine desi Zambrotta decide sa faca o preluare pe piept in careul mic. Spre norocul sau, Pirlo intervine si il forteaza pe Eto’o sa piarda mingea. Ibrahimovic reuseste sa obtina un corner si mai ofera cateva secunde de respiro apararii. Suedezul a muncit enorm de mult. Inter se arunca in atac cu ultimele puteri dar rossonerii se apara organizat si nerazzuri nu gasesc culoare. Benitez isi trimite si fundasii centrali in atac dar Interul nu reuseste egalarea si arbitrul fluiera sfarsitul partidei.

AC Milan castiga meritat un meci pe care l-a controlat de la un capat la altul. Chiar si in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Abate, Inter nu are nici o ocazie mare de gol. Singurele momente cand Interul este periculoasa sunt cele doua lovituri libere executate de Sneijder. Modulul lui Allegri cu 3 mijlocasi defensivi controleaza jocul si invinge fara drept de apel acasa la campioana Europei si Italiei. Ibrahimovic isi executa cu sange rece fosta echipa si distanteaza Milanul la 6 puncte de Inter

Votati evolutia jucatorilor!

[FD_ratings id_match=”32″ hometeam=”no” awayteam=”yes”]

32 thoughts on “Inter – AC Milan 0-1. Ibrahimovic rapune Interul.”