Incepem

Incepem. In sfarsit incepe sezonul. Marti este programata reunirea lotului la Milanello cu noul antrenor Massimiliano Allegri si putinii jucatori noi Yepes, Amelia si Papastathopoulos. A da, era sa uit de Daminuta. Nu vor fi prezenti toti jucatori, cei care au praticipat la mondiale vor veni un pic mai tarziu. Sincer sa fiu, doar Huntelaar merita o vacanta prelungita pentru cele cateva minute jucate pe finalurile de meci, ceilalti ba au stat pe banca ba au plecat devreme din Africa.

Antrenamente. Primul antrenament va incepe la ora 16:30 si este primul contact al noului antrenor cu echipa. Desi nu vor fi mari schimbari in antrenamente, Allegri va trebui sa isi impuna metodele de lucru si se pare ca va insista mai mult pe antrenamentul cu mingea la picior. Ca intotdeauna, fiecare jucator va avea un program de exercitii fizice personalizat in functie de rezultatele vizitei medicale efectuata la inceputul sezonului. Am impresia ca Ronaldinho va avea o lista de exercitii usor mai lunga decat ceilalti jucatori. Rossoneri au la dispozitie o luna pentru a ajunge la o conditie fizica optima pentru inceputul de sezon.

Tactica. Nu vor fi mari revolutii nici in ceea ce priveste asezarea in teren a rossonerilor. Allegri va incerca sa isi obisnuiasca echipa cu 2 sisteme de joc, 4-3-1-2, cu Ronaldinho in spatele varfurilor si 4-3-3 cu Ronaldinho si Pato ca atacanti laterali. Sistemul va fi ales meci de meci in functie de jucatorii disponibili.

Pato. Tanarul brazilian va fi unul din jucatorii esentiali sezonul acesta si tot stafful medical este cu ochii pe el. Nimeni nu vrea sa repete sezonul trecut, cand atacantul brazilian a stat foarte multa vreme departe de teren. Daca va reusi sa se pregateasca cum trebuie pentru noul sezon, acesta poate fi anul lui Pato. Talentatul varf brazilian mai are putine oportunitati pentru a-si demonstra potentialul imens de care dispune.

Ronaldinho. Punctul sensibil al verii. Brazilianul are oferte de la LA Galaxy si Flamengo. Este incantat de ambele variante, balanta inclinand catre Statele Unite. In America il asteapta un nou stil de viata si un salariu pe masura, 10 milioane de dolari pe sezon. Dintosul va sosi maine la Milanello si se va intalni cu Adriano Galliani pentru a discuta viitorul sau la Milan. Ronaldinho ar cam vrea sa ramana la Milan si isi doreste prelungirea contractului la aceleasi cifre. Galliani ii va propune o prelungire cu un salariu sensibil mai mic. Maine se va stabili totul.

Amicale. Primul amical al rossonerilor va avea loc pe 25 iulie la ora 18:30 impotriva celor de la Varese urmat de turneul Emirates Cup cand rossoneri vor juca impotriva lui Arsenal in 31 iulie la ora 17:20 si impotriva francezilor de la Lyon in data de 1 august la ora 15:00. Pe 6 august, AC Milan va merge la Detroit pentru un amical cu formatia Panathinakos. Urmeaza cele mai prestigioase intalnirii ale veri, Trofeul TIM si Trofeul Gamper impotriva Barcelonei pe 25 august.

6 thoughts on “Incepem”