Inainte de Milan – Barcelona

Milan – Barcelona, cel mai important meci al anului de pana acum va incepe miercuri de la ora 21.45. Dupa meciul terminat la egalitate 2-2 pe Camp Nou si cel pierdut nemeritat acasa cu 2-3, rossonerii isi joaca sansele de a merge in semifinala impotriva celei mai bune echipe a ultimilor ani. Si pentru ca ghinionul de la urne nu a fost de ajuns, Milan va juca impotriva Barcelonei cu jumatate din echipa accidentata sau suspendata. Pe langa deja traditionalii accidentati Pato, Cassano, Gattuso sau Flamini, Thiago Silva este nevoit sa priveasca de pe margine dubla cu Barca dupa ce s-a accidentat in meciul cu Roma. Mai mult, Van Bommel este suspendat, Robinho incert si Boateng de abia refacut.

Chiar si cu lotul complet valid, Milan ar fi avut in fata o dubla extrem de grea. In aceste condtitii, rossonerii trebuie sa faca partida perfecta. Tactic meciul este destul de clar, probabil Allegri si jucatorii au invatat multe din primele 2 meciuri cu Barcelona si nu vor repeta aceleasi erori. Totul se va juca la nivel psihologic, este tipul de meci unde cea mai mica greseala se plateste scump.
Allegri va alinia probabil urmatorul 11: Abbiati; Bonera, Mexes, Nesta, Antonini; Urby, Ambrosini, Nocerino; Boateng; Ibrahimovic, Robinho in timp ce Guardiola va trimite pe teren urmatorul 11: Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Puyol, Fabergas, Busquets, Xavi; Iniesta, Alexis, Messi.

“Vom infrunta Barcelona motivati, limpezi si cu mult curaj. Trebuie sa inscriem; dupa ai vom disputa calificarea la Barcelona. Nu cred ca vom putea juca precum Inter. Ei erau mult mai fizici decat noi. Eu reprezint sperantele Milanului? Nu, nu cred. Fara colegii mei nu as putea face nimic. Ma ajuta mult si depind de ei in tot ce fac pe teren. Suntem un grup foarte unit. Suntem Milan” – Zlatan Ibrahimovic.

Ibra stie ce spune, Milan trebuie sa atace. Dar nu in sensul clasic. Nu posesia sau suturile la poarta sunt importante. Impotriva Barcelonei conteaza sa fii eficient. Inca nu are sens sa joci impotriva Barcelonei ca Barcelona. Nici o echipa din lume, nici macar Realul lui Cristiano cu toate cele 200 de milioane investite nu poate. Spaniolii lasa mult spatiu in spate cand se avanta in atac si acest lucru trebuie exploatat cu inteligenta ori de cate ori avem ocazia. Urby si Nocerino si mai ales Boateng vor fi unii dintre jucatorii cheie in acest meci dar pana la urma cred ca atitudinea va fi cea care va face diferenta. Suntem Milan, nu trebuie sa ne temem de nimeni.

Ne vedem cu totii pe site miercuri. Forza Milan!

57 thoughts on “Inainte de Milan – Barcelona”