Il vom pierde pe Pato?

Zilele trecute au aparut primele semne al unei posibile rupturi intre Alexandre Pato si Milan. Jucatorul a declarat ca, spre deosebire de Ancelloti, Allegri nu ii spune ce sa faca in teren. Declaratiile vin probabil ca o consecinta directa a faptului ca Pato a fost folosit mai ales ca rezerva in ultimele meciuri. Fustrarea talentatului nostru atacant este de inteles, un jucator care inscrie 1 gol la 2 meciuri la 22 de ani in campionatul cu cele mai bune aparari neputandu-si mentine media fara sa joace.

Raspunsul clubului a fost prompt si a venit din partea lui Adriano Galliani care a precizat in primul rand ca Pato, Robinho si Ibrahimovic sunt netransferabili dar daca un jucator cere sa plece, clubul nu se va impotrivi. Asta oficial, pentru ca daca Pato va cere intr-adevar plecarea (lucru putin probabil) in iarna, mai mult ca sigur ca Milan nu isi va da acordul. Si asta din mai multe motive: in primul rand, ramanem fara atacanti disponibili in Champions League si in al doilea rand Pato nu mai poate juca pentru alta echipa in Europa, deci pretul lui scade.

Imi vine greu sa cred ca Allegri nu ii spune ce sa faca in teren sau ce asteptari are de la Pato. Poate brazilianului nu ii convin pozitia sau tactica adoptata de Allegri. In ultimele meciuri brazilianul a jucat destul de slab si in teren da dovada de o oarecare indiferenta si lipsa de rautate. Cred ca asta este si singurul repros pentru Pato: lipsa de rautate pe teren. Talentul este imens, tehnica este pur braziliana dar la fel este si mentalitatea. Problema s-ar rezolva daca am reusi sa punem jumatate din rautatea lui Ibrahimovic in caracterul lui Pato.

Concluzia: Probabil vom asista la inca 2-3 meciuri in care brazilianul va fi pedepsit si va fi lasat sa joace ultimele 30 de minute. Allegri nu este atat de nebun incat sa isi excluda din lot unul dintre cei mai buni atacanti. Timp pentru ca situatia sa se dezamorseze este destul. Totusi, daca problemele nu se vor rezolva pana in vara Berlusconi va decide cine ramane: Pato sau Allegri.

 

83 thoughts on “Il vom pierde pe Pato?”