Ibrahimovic la AC Milan. Un transfer aproape imposibil

Ibrahimovic la AC Milan devine telenovela verii. Presa este tot timpul in cautarea titlurilor care sa vanda si un eventual transfer al suedezului la AC Milan aprinde imaginatia suporterilor. Toata lumea care are ceva de spus o spune si mini-interviul devine imediat stire bomba de calciomercato. Toata lumea se avanta in declaratii de tipul “Transferul este posibil“, “Milan da lovitura daca il aduce pe Ibra“, “Ibrahimovic este jucatorul perfect pentru Allegri” etc… Doar cei care negociaza efectiv transferul nu declara mai nimic.

Adriano Galliani nu iese din “99,99 Ibrahimovic nu vine la Milan. Este un transfer foarte dificil.” Si apoi continua despre conditiile fiscale mult mai bune din Spania si cat de mult pierde fotbalul italian din cauza faptului ca stadioanele nu sunt in proprietatea cluburilor. Intrebat despre transferul lui Ibrahimovic, Berlusconi decide sa faca pe misteriosul si raspunde plicitisit: “Ibrahimovic? Cine stie…“. Guardiola o tine pe a lui si reafirma ca “Ibrahimovic este un mare jucator si deocamdata este al Barcelonei“. Agentul jucatorului ii tine partea lui Galliani si incearca sa ne explice mai clar faptul ca “Ibrahimovic nu vrea sa plece de la Barcelona si Guardiola nu vrea sa il cedeze. 99.99% Ibrahimovic nu pleaca“.

Transferul este unul extrem de dificil din doua motive, ambele financiare. 1. AC Milan nu are bani sa plateasca suma ceruta de Barcelona pentru un transfer definitiv. Anul acesta 30 de milioane de euro este o suma mult prea mare pentru oricine. 2. Salariul jucatorului de 12 milioane de euro este unul obscen de mare.

Cum am mai scris si intr-un post mai vechi, singura sansa ca Ibrahimovic sa vina la AC Milan este ca Barcelona sa accepte niste conditii financiare putin spus dezavantajoase. Adica un imprumut pe 1 an de zile cu plata a 50% din salariu si o clauza de cumparare a jucatorului pentru o suma platibila in rate pe cel putin 3-4 ani. Asta ar insemna ca Ibrahimovic ar ajunge la Milan pentru 6 milioane de euro, adica plata a jumatate de salariu pe 1 an. Daca Adriano Galliani reuseste sa aduca cu 6 milioane de euro un jucator evaluat la 70 de milioane anul trecut, eu ii iert toate pacatele.

Mai exista o posibilitate. Intoarcerea lui Berlusconi cu un “blitz di mercato” ca in vremurile bune. Don Silvio ar putea scoate bani din buzunar si in 2 ore transferul ar fi gata. Misteriosul “cine stie…” l-am mai auzit. Inainte de transferul lui Nesta, Rui Costa sau Ronaldinho. Dar si cand se vorbea de Dzeko, Luis Fabiano sau de Ibrahimovic in 2006. Pana pe 31 august ora 11:59 nu putem dacat sa speram la marea lovitura pe piata transferurilor.

8 thoughts on “Ibrahimovic la AC Milan. Un transfer aproape imposibil”