Ibrahimovic la AC Milan. Astazi se decide. UPDATE

Totul este pregatit la Milanello pentru venirea lui Ibrahimovic la AC Milan. Barcelona a scazut pretentiile la 30 de milioane de euro si Galliani spera sa plateasca doar 25. Contractul de 9 milioane de euro pe an prospus jucatorului a fost acceptat de Ibrahimovic si intalinirea finala cu Barcelona a fost programata astazi la ora 16:30. Intalnirea pare o formalitate si se pare ca Ibrahimovic va fi anuntat oficial ca un jucator al Milanului in seara aceasta sau maxim maine, in ziua debutului rossonerilor in Serie A impotriva lui Lecce.

Operatiunea de mercato a fost condusa magistral de la un capat la altul de Silvio Berlusconi si Adriano Galliani. Este o investitie de peste 100 de milioane in 5 ani de zile, luand in considerare valorile brute ale tranzactiei si salariului. 30 de milioane de euro platiti pe jucator plus 72 de milioane platite pentru salariu (valoarea bruta a salariului la 9 milioane de euro platite jucatorului este de 18 milioane in Italia).  Acordul intre Barcelona si AC Milan prevede un imprumut pe 1 an cu obligativitatea cumpararii jucatorului in sezonul viitor. Astfel, se pare ca AC Milan nu va plati nimic Barcelonei in primul an, clubul spaniol urmand sa incaseze prima transa din cele 30 de milioane la sfarsitul sezonului viitor.

UPDATE 12:27

Se pare ca Barcelona va scadea pretul la 25 de milioane daca Ibrahimovic renunta la prima de plecare, prima ce se invarte in jurul sumei de 3-5 milioane de euro. Pep Guardiola si-a luat adio de la Ibrahimovic si atacantul suedez nu este convocat pentru meciul cu Santander.

UPDATE 13:40

Se pare ca Barcelona il vroia la schimb pentru Ibrahimovic pe Pato dar Galliani a refuzat categoric. Se pare ca pana la urma Barcelona il va achizitiona pe Robinho de la Manchester City.

UPDATE 17:00

Galliani si Rosell au inceput ceea ce este probabil intalnirea decisiva pentru trecerea lui Ibrahimovic la AC Milan. Afacerea are o valoare totala de 100 de milioane de euro.

UPDATE 20:22

Se pare ca Huntelaar nu a fost convocat pentru partida de maine cu Lecce si va pleca la Shalke 04. AC Milan va primi aproximativ 14 milioane de euro. Transferul lui Ibrahimovic este aproape de final si se asteapta confirmarile oficiale pe site-urile celor 2 cluburi.

44 thoughts on “Ibrahimovic la AC Milan. Astazi se decide. UPDATE”