Genoa – AC Milan 1-1. Puncte pierdute

Allegri se razgandeste in ultimul moment si ii titularizeaza pe Pato si Flamini in locul lui Cassano si Merkel. Decizia este una inspirata, Pato deschizand scorul in minutul 29 dupa un assist al lui Ibrahimovic. Suedezul este lansat de Thiago Silva si il gaseste perfect pe brazilian in mijlocul careului. Pato nu are de indeplinit decat o formalitate si il invinge pe Eduardo dupa o preluare eleganta.

Golul vine dupa 30 de minute in care cele doua echipe au avut cate o ocazie fiecare, gazdele ratand prin Kucko in timp ce oaspetii avand o mare ocazie de gol prin Robinho, brazilianul trimitand balonul peste tribune din pozitie buna.

Dupa primirea golului, Genoa incearca sa revina dar tot Milanul este aproape de gol. Rossonerii scapa de doua ori pe contraatac dar de fiecare data Pato iroseste situatiile favorabile create de coechipieri. Brazilianul face spectacol etalandu-si tehnica superioara dar greseste mult la constructie.  Rossonerii regreta cele doua contraatacuri irosite in minutul 46, cand Genoa egaleaza cu noroc. Mingea ajunge cumva la Floro Flores care il invinge pe Abbiati din 7 metri.

AC Milan incepe in atac repriza a doua dar se stinge dupa o ocazie destul de mare ratata de Robinho. Brazilianul este gasit foarte bine de Flamini dar este inchis de apararea adversa chiar in momentul sutului. Urmeaza 10 minute de lupta surda la mijlocul terenului in care nu se intampla nimic notabil.

Allegri incearca sa destabilizeze apararea adversa prin introducerea lui Cassano in locul lui Robinho si Emanuleson in locul lui Flamini. AC Milan domina teritorial dar nu puncteaza decat la capitolul posesiei si cornerelor. In ciuda celor doua schimbari, AC Milan nu reuseste sa puna in pericol porta geovezilor, singurele emotii pe care le mai are Eduardo fiind la cele cateva centrari aiurea ale lui Oddo.

Egalul este un rezultat nedrept, Genoa inscriind la singura lor mare ocazie. Echipa lui Allegri pierde inca 2 puncte in lupta pentru titlu si trebuie sa se multumeasca cu un egal. Ibrahimovic si compania resimt lipsa unui playmaker la mijlocul terenului si platesc cu varf si indesat o neatentie la sfarsitul primei reprize.

[FD_ratings id_match=”46″ hometeam=”no” awayteam=”yes”]

55 thoughts on “Genoa – AC Milan 1-1. Puncte pierdute”