Gareth Bale la Milan?

In aceste zile se vorbeste din ce in ce mai des despre o eventuala plecare a lui Gareth Bale de la Tottenham, miscare care se va concretiza in eventualitatea in care gruparea londoneza rateaza calificarea in grupele UEFA Champions League.

Desi galezul are calitati indiscutabile pe flancul stang, si Galliani impreuna cu Braida vor sa dea impresia ca ar fi interesati de jucator, inclin sa cred ca Galliani va da doar niste declaratii optimiste cu privirea achizitionarii galezului, declaratii menite sa ne tina ocupati (pe noi, fanii rossoneri) pana prin august, cand se vor face adevaratele achizitii (jucatori liberi de contract, sau imprumutati). Nu ar fi nimic nou, chiar vara trecuta am asistat cu totii la celebra poanta, MR X.

Presupunand printr-un absurd extrem ca AC Milan chiar l-ar dori pe galez, ar trebui sa se lupte pe piata transferurilor cu echipe mult mai “darnice” din punct de vedere financiar, ca Manchester City, Manchester United, PSG sau Barcelona, echipa care ar arunca la bataie fara probleme cel putin 50 milioane de euro. City si PSG ar putea plusa chiar pana la 80 milioane de euro. In aceste conditii se pune intrebarea : Merita Gareth Bale 75 milioane de euro? Personal cred ca da, insa mia mult ca sigur ca pe Galliani nu il intereseaza ce cred eu. Daca Milan ar face mutarea, ar deveni de departe cel mai scump transfer efectuat in Italia, si al doilea cel mai scump al tuturor timpurilor.  Si chiar daca ar ajunge la Milan, nu stiu cat de bine ar evolua. Este bine-cunoscut faptul ca prefera sa joace extrema/aripa, mai ales in 4-4-2, sau chiar 4-2-3-1, desi mult mai rar. Cum Milan joaca momentan in 4-3-1-2, nu cred ca evolutiile jucatorului ar fi aceleasi ca la Tottenham.

Voi ce credeti? Il doriti pe galez la Milan? Credeti ca merita banii, sau daca nu, cat ati oferi pe el si in ce sistem de joc l-ati incadra?

21 thoughts on “Gareth Bale la Milan?”