Fiorentina – AC Milan 1-2. Pato si Seedorf marcheaza, Ibrahimovic este eliminat

AC Milan vine pe Artemio Franchi fara Alessandro Nesta, aparatorul italian declarand forfait cu o zi inainte de ceea ce Allegri numea “cea mai importanta partida in deplasare din cele ramase pana la sfarsitul sezonului“. Antrenorul rossonerilor mai face doua schimbari fata de formatia probabila si ii titularizeaza pe Flamini si Zambrotta in locul lui Gattuso si Antonini.  De cealalta parte, Fiorentina trebuie sa se descurce fara Mutu, romanul fiind suspendat.

Milan incepe tare si deschide scorul devreme prin Clarence Seedorf. Donadel respinge pana la Pato un balon directionat catre olandez, brazilianul este atent si paseaza cu capul spre Seedorf care inscrie cu un sut din vole in vinclu singur cu Boruc. Gazdele acuza lovitura si Milan are imediat ocazia sa duca scorul la 0-2 dar Pato rateaza singur cu Boruc dupa o excelenta pasa a aceluiasi Seedorf. Olandezul este fara indoiala omul meciului in prima repriza, playmakerul rossonero jucand excelent in aceiasi pozitie ca in derby-ul cu Inter, mijlocas centru-stanga.

Milan cedeaza initiativa si Fiorentina reuseste sa urce jocul spre poarta lui Abbiati. Gazdele insista cu centrari catre Gilardino dar Yepes si Thiago Silva nu dau nici o sansa fostului atacant milanez. Singura ocazie pentru Fiorentina vine de la Ljajic al carui sut la coltul scurt este retinut de Abbiati.

Milan asteapta contraatacul de 2-0 care vine inevitabil in minutul 41. Boateng este deschis in partea dreapta de Ibrahimovic, ghanezul paseaza in fata portii pentru Pato care nu mai rateaza si il invinge pe Boruc din 5 metri.

Mihailovic face prima mutare inainte de inceperea reprize secunde si il introduce pe teren pe Babacar in locul lui Ljajic. Noul intrat intra imediat in joc si iroseste un contraatac de 3 contra 2 alegand sa suteze in loc sa paseze catre unul dintre cei doi coechiperi liberi. Milan se multumeste sa controleze partida si incearca sa loveasca pe contraatac. Ibrahimovic are doua ocazii mari sa inscrie dar suedezul rateaza singur cu porterul in ambele ocazii.

Rossonerii par ca au meciul sub control si Fiorentina nu da impresia ca ar putea intoarce rezultatul. Rezultatul pare ca merge spre un 2-0 sec pana in minutul 81 cand vine golul ce reaprinde partida. Abbiati respinge in fata un sut al gazdelor, mingea ajunge la Vargas care il invinge pe Abbiati cu ajutorul unei devieri a noului intrat Gattuso.

Daca golul nu era de ajuns pentru un final de partida cu emotii, Ibrahimovic se gandeste sa mareasca suspansul si este eliminat direct pentru proteste. Fiorentina spera dar Milan, spre deosebire de suedez, nu se pierde cu firea si chiar si in 9 oameni nu lasa spatii atacantilor lui Mihailovic si obtine toate cele 3 puncte.

Echipa lui Allegri face un meci bun, Fiorentina nu joaca decat 15 minute in prima repriza si 10 minute pe final de meci. Seedorf joaca excelent, Pato se maturizeaza incet incet in timp ce Ibrahimovic pare din ce in ce mai nervos, suedezul fiind la al doilea rosu consecutiv. Victoria cu Fiorentina aduce 3 puncte importante care tin la distanta echipele urmaritoare.

[FD_ratings id_match=”54″ hometeam=”no” awayteam=”yes”]

14 thoughts on “Fiorentina – AC Milan 1-2. Pato si Seedorf marcheaza, Ibrahimovic este eliminat”