Facem un FIFA 12?

EA Sports a lansat zilele trecute FIFA 12, a nu stiu cata versiune a celui mai bun simulator de fotbal. Primul FIFA jucat de mine a fost FIFA 97, un joc ce cu greu poate fi asemanat cu FIFA de astazi. Au urmat cateva versiuni nu tocmai reusite, pe care le-am jucat oricum dupa principiul “E joc? E cu fotbal? Asta e, oricat de penibil ar fi trebuie jucat”.

M-am indragostit iremediabil de serie odata cu FIFA 2003, versiune ce a adus in sfarsit jucatori care aratau a oameni, un joc relativ fluid si care se apropia cateodata de ce vedeam la televizor. Schimbarea fata de jocurile precedente era totala. 2004,2005, 06 si 07 nu m-au impresionat. In 2008, mi-am cumparat playstation 3 special pentru FIFA 08, pe atunci jocul aratand complet diferit pe consola. Nu am regretat, ps3-ul este o jucarie exceptionala. Au urmat versiuni decente dar nu decisive precum jocul din 2003. Pana acum. Pana la FIFA 12.

Jocul introduce un nou sistem de coliziuni intre jucatori si o noua modalitate de a face faza defensiva. Apare in sfarsit optiunea de a trage de tricou sau de a impinge, lucru ce duce jocul mult mai aproape de realitate. De altfel, tot sistemul de aparare a fost schimbat, EA introducand ceea ce ei numesc Tactical Defending. Sistemul permite (sau obliga, depinde cum privesti lucrurile) jucatorul sa controleze 100% manual tacklingul. Nu este tocmai usor de stapanit si de multe ori o sa arati caraghios incercand sa furi mingea care se uita ciudat la tine de la 10 metri distanta dar este o schimbare binevenita.

Cine vrea sa ne jucam un FIFA 12 online ma gaseste cautand id-ul de psn pyrosix. Cand am timp si nu ma ocup de acmilan.ro, sunt online seara de la tarziu la foarte tarziu, ziua fiind rezervata pentru cea mai placuta activitate dintre toate: munca :).

FIFA 12 se poate cumpara de la emag, la pachet cu un ps3 nou nout la pretul de 1.299,99 lei sau puteti achizitiona doar jocul pentru 269 lei. Daca nu aveti deja un ps3, credeti-ma, jucaria face toti bani.
FIFA 12 Xbox
FIFA 12 Playstation 3
FIFA 12 PC

64 thoughts on “Facem un FIFA 12?”