Dinho si Pato exclusi din lista pentru mondiale

Cum era de asteptat, Dunga nu ii convoaca pe Ronaldinho si Pato pentru mondialele din Africa de Sud. Antrenorul brazilian ii prefera in schimb pe Luis Fabiano, Nilmar, Robinho, Grafite pentru atac. Iata lista completa a jucatorilor convocati pentru World Cup:

Portari: Julio Cesar, Gomes, Doni

Aparatori: Maicon, Daniel Alves, Gilberto, Bastos, Juan, Lucio, Luisao, Thiago Silva

Mijlocasi: Gilberto Silva, Felipe Melo, Josue, Kleberson, Elano, Ramires, Kakà, Julio Baptista

Atacanti: Luis Fabiano, Nilmar, Robinho, Grafite

Cumea este faptul ca pentru prima data in istoria cupelor mondiale, punctul forte al braziliei este apararea. Cu titulari ca Maicon, Lucio, Thiago Silva si Gilberto, departamentul defensiv este unul dintre cele mai bune ale turneului final. Problemele incep de la mijloc in sus. Cum sa ignori un jucator ca Ronaldinho si sa il selectezi pe Felipe Melo sau Julio Baptista, jucatori care au facut un sezon mult mai slab ca jucatorul rossonero. Felipe Melo este considerat cel mai slab transfer din Italia. Si nu uitati ca are concurenta serioasa la capitolul asta. Ce sa mai zic de Josue, Kleberson sau Gilberto Silva…

In departamentul ofensiv singurul atacant de valoare este Luis Fabiano. Robinho joaca bine doar cand are chef, planetele sa aliniaza corect si vantul bate din sud-est. In rest… Nilmar si Grafite. Mediocri spre buni, dar nici pe departe de nivelul atacantilor cu care ne-a obisnuit Brazilia la turnele finale. Cum sa il ignori pe Pato? Tanarul brazilian ar forma un cuplu de atacanti redutabil impreuna cu Luis Fabiano. Pana si Coasta de Fildes aliniaza un atac mai bun ca al brazilienilor. Brazilia nu va ajunge departe. Va trece de grupe si atat.

18 thoughts on “Dinho si Pato exclusi din lista pentru mondiale”