Dezastru total. Allegri trebuie sa plece.

Meciul cu Lazio ne-a servit a 5-a infrangere in acest sezon si un loc “caldut” la masa retrogradarii in clasament. Allegri a inceput inexplicabil cu modulul de anul trecut, 4-3-1-2, desi 4-2-3-1-ul dadea semne ca ar fi mai potrivit echipei. Boateng trequartista si un mijloc format din Nocerino, De Jong si Montolivo. In atac, perechea El Sharaawy si Pazzini in timp ce in aparare au jucat Amelia, Abate, Bonera, Yepes si Antonini.

Echipa trimisa pe teren este de neinteles. De ce aparatorii centrali sunt ultimele rezerve de anul trecut? Asa slabi sunt Acerbi si Zapata? Acerbi este cel mai scump transfer al nostru in acest an, cum este posibil sa fie depasit de Bonera si Yepes? Daca tot joci cu Abate si Antonini laterali, de ce il mai pui pe Pazzini in teren? Nu va primi o centrare buna de la cei doi nici intr-un milion de ani. Ba centreaza fara sa se uite in careu, ba le ia o vesnicie sa isi aseze mingea pe piciorul bun.

Nocerino a jucat execrabil. Si a facut-o dupa ce a declarat public ca lui nu ii convine modulul cu doi inchizatori si ca da randament mai bun in cel cu 3 mijlocasi. A da? Bravo Noce, uite am revenit la 4-3-1-2, ai jucat cel mai prost meci in tricoul rossonero. De ce il mai tii in teren si in repriza secunda si il schimbi pe Boateng? Nu ca numarul 10 ar fi fost mai breaz, dar macar pe hartie e un jucator care are calitati ofensive. Sau cel putin avea, pentru ca Boateng de sezonul asta nu are nimic in comun cu cel din sezoanele trecute. Nu mai bine il treci pe Montolivo ca trequartista, singurul mijlocas care seamana cat de cat cu un playmaker? Nu e Rui Costa dar macar ii mai ies pasele verticale.

Pazzini – El Sharaawy in 4-3-1-2 nu pot face nimic. Primul nu e Ibra sa creeze spatiu pentru avasarile mijlocasilor in timp ce al doilea da un randament mult mai bun in banda. A se vedea repriza secunda, atunci cand echipa a trecut la 4-2-3-1 am inceput sa mai miscam ceva. Prea putin si prea tarziu.

Allegri a gresit absolut tot ce putea gresi. Este confuz tactic, nu a reusit sa dea o identitate si un joc lotului si pare ca a scapat de tot situatia de sub control. Din pacate, Allegri trebuie sa plece, echipa are nevoie de alti stimuli. Nu sunt adeptul schimbarii antrenorului in timpul sezonului si nici nu cred ca antrenorul italian poarta toata vina dar situatia este atat de grava incat alta solutie nu exista.

24 thoughts on “Dezastru total. Allegri trebuie sa plece.”