Derby milanez pentru Cassano

Imi fac un cadou, il iau pe Cassano” ar fi declarat Silvio Berlusconi intr-o intalnire in care au participat colegii de partid ai premerului. In urma acestor declaratii, clubul rossonero intra in cursa pentru semnatura lui Fantantonio. Dupa retragerea Juventusului, care a decis ca un jucator precum Antonio Cassano este un risc pentru vestiar in conditiile in care Del Piero nu va pleca in iarna, se prefigureaza un derby di mercato intre Internationale si AC Milan, cu nerrazurri in usor avantaj.

Cassano la MilanAdriano Galliani asteapta sentinta definitiva in ceea ce priveste conflictul intre club si jucator. Daca aceasta va fi pozitiva si jucatorul va deveni liber de contract, mai ramane problema celor 5 milioane de euro pe care Sampdoria ii datoreaza clubului Real Madrid. Agentul jucatorului, Beppe Bozzo este insarcinat sa gaseasca o solutie.

Situatia jucatorului este oarecum confuza. Dupa conflictul avut cu presedintele Garrone, clubul doreste rezilierea contractului in timp ce jucatorul cere o compensatie economica pentru daunele produse de excluderea din echipa. Colegiul arbitral are timp pana maine pentru a lua o decizie.

Daca va semna cu Milan, Cassano ar putea fi jucat ca trequartista sau ca al doilea varf. “Vom lua un inlocuitor pentru Inzaghi doar daca va fi un jucator de Milan” spunea Galliani dupa accidentarea lui Inzaghi. Cassano este un jucator total diferit de Inzaghi dar talentul si tehnica il recomanda. Ce nu il recomanda este comportamenul nu intotdeauna profesionist, lucru ce l-a impiedicat sa devina jucatorul de clasa anuntat de potentialul extraordinar de care dispune.

Venirea lui Cassano ar pune o gramda de probleme lui Allegri, italianul gasindu-se cu 4 jucatori pe acelasi post, considerand faptul ca Ronaldinho nu este vazut de antrenorul italian ca un trequartista. Toti patru s-ar bate pentru un sigur loc, Ibrahimovic fiind de neinlocuit, cu toate ca Antonio Cassano ar putea fi incercat si ca mijlocas ofensiv in 4-3-1-2-ul lui Allegri sau aripa intr-un alt modul tactic (4-3-3 sau 4-4-2).

Ronaldinho este un alt motiv care ar putea impiedica transferul lui Cassano la Milan. Brazilianul a declarat ca vrea sa ramana pana in vara si salariul mare al numarului 80 rossonero conditioneaza mult miscarile AC Milan pe mercato. Considerand concurenta nerrazurrilor, Cassano nu va semna pe mai putin de 3-4 milioane pe an, suma riscand sa nu fie suportata de buget in conditiile in care Dinho va ramane la AC Milan.

Toate aceste probleme ar putea fi rezolvate in purul stil brelusconian. Adica igonrarea toatala a diverselor probleme puse de vestiar, tactica si antrenor, lucru ce ar avea ca efect imediat transferul jucatorului. Astfel de cazuri nu sunt o noutate la Milan, Ronaldinho fiind exemplul cel mai elocvent. Ancelotti nu il dorea, echipa nu era convinsa si totusi Berlusconi si-a facut un cadou. Va avea Antonio Cassano aceiasi soarta? Vom vedea in ianuarie.

32 thoughts on “Derby milanez pentru Cassano”