Degeaba

Pacat. Pacat. Mai ca nu-mi venea sa cred. Pippo doua goluri. Parca era o finala, dar nu a fost asa pentru ca mingea buclucasa a trecut printre picioarele prea mari si prea deschise ale portarului rosu-negru.

Cateva  lucruri mi s-au parut importante.

Unu. Pato este degeaba. Degeaba are 20 de ani, degeaba se uita lumea in gura lui ca la o tanara speranta, degeaba este cotat bine, degeaba are fite. Degeaba. Cand nu faci nimic, esti degeaba. Cand nu alergi, esti degeaba. Nu mai vorbesc cand nu inscrii in meciurile care conteaza, nu pasezi, ba chiar reusesti sa repui de la marginea terenului in offside. Deci daca tot esti degeaba, ce-ar fi sa stai mataluta degeaba pe bancuta de rezerve si sa faci balonase de saliva ca sa nu ne mai enervam degeaba.

Doi. Pippo. Atat. Deci Pippo nu exista. Aproape ca nu este credibil un astfel de jucator. Doua goluri atat de neasteptate. 80.000 de oameni in picioare. Zambet cat fata de mare. 70 de goluri in Champions League si 37 de ani si trei luni. Isi facuse tricou cu 69 de goluri, dar a ajuns la 70. Nici el nu se astepta. Revenim la punctul unu. Pato are 20 de ani si nu cred ca va mai sta nimeni dupa curul lui lenes sa vada daca pana la 37 de ani va da macar jumatate din golurile pe care le-a dat Pippo. Deci este degeaba.

Trei. Stiu ca o sa-mi iau niste injuraturi, dar Ibra este prea bun pentru Milanul de azi. Un Interist a salvat echipa asta de multe ori. Asta-i adevarul adevarat. Sa-l scoata cineva pe Ibra si sa anuleze golurile pe care le-a dat si cred ca Milanul ar fi pe minus. Adica putem sta toti degeaba (vezi punctul unu).  Da-i si alearga, paseaza, recupereaza, treci de faulturi, alearga fara oprire, da pase de gol. Nu este posibil asa ceva. Nu este posibil ca un singur jucator sa inscrie aproape mereu. Echipa ar trebui sa se croiasca in jurul lui Ibra, nu sa stea Ibra si sa se uite in jur ca nu are cui naibii sa-i paseze. Revenim la punctul unu. In timp ce Ibra facea febra musculara, Pato…nu stiu ce dracu facea. Isi lega sireturile, isi aseza carliontii…aaaa stai. Era DEGEABA.

Patru. Cristiano Ronaldo. Nu exista un cocalar mai mare. Nu inteleg de ce nu sparge seminte pe teren. Chiar nu poate cineva sa-i rupa picioarele in ultimul minut si sa scapam odata si pentru totdeauna de biciclistul si de actorul sef. Ala mai mult oboseste facand biciclete decat jucand. Gattuso, te rugam rupe-i in pana mea picioarele. Revenim la punctul unu. Eu cred ca Cristiano (imi asum cacofonia) Ronaldo este bun prieten cu Pato sau ar putea fi.

Cinci. Pirlo este bun. Atat. A salvat Milanul in prima repriza iar felul in care-i sta parul starneste invidia oricui.

Concluzie.  Nu se poate sa intinereasca Pirlo si cu Pippo putin, Ibra sa ramana pe loc si Ronaldo si cu Pato sa se duca la spart seminte degeaba? Nu? Pacat. Doar cu un Ibra si cu Pippo in zi mare, din cand in cand, cam totul este degeaba.

30 thoughts on “Degeaba”