Il vom pierde pe Pato?

Zilele trecute au aparut primele semne al unei posibile rupturi intre Alexandre Pato si Milan. Jucatorul a declarat ca, spre deosebire de Ancelloti, Allegri nu ii spune ce sa faca in teren. Declaratiile vin probabil ca o consecinta directa a faptului ca Pato a fost folosit mai ales ca rezerva in ultimele meciuri. Fustrarea talentatului nostru atacant este de inteles, un jucator care inscrie 1 gol la 2 meciuri la 22 de ani in campionatul cu cele mai bune aparari neputandu-si mentine media fara sa joace.

Raspunsul clubului a fost prompt si a venit din partea lui Adriano Galliani care a precizat in primul rand ca Pato, Robinho si Ibrahimovic sunt netransferabili dar daca un jucator cere sa plece, clubul nu se va impotrivi. Asta oficial, pentru ca daca Pato va cere intr-adevar plecarea (lucru putin probabil) in iarna, mai mult ca sigur ca Milan nu isi va da acordul. Si asta din mai multe motive: in primul rand, ramanem fara atacanti disponibili in Champions League si in al doilea rand Pato nu mai poate juca pentru alta echipa in Europa, deci pretul lui scade.

Imi vine greu sa cred ca Allegri nu ii spune ce sa faca in teren sau ce asteptari are de la Pato. Poate brazilianului nu ii convin pozitia sau tactica adoptata de Allegri. In ultimele meciuri brazilianul a jucat destul de slab si in teren da dovada de o oarecare indiferenta si lipsa de rautate. Cred ca asta este si singurul repros pentru Pato: lipsa de rautate pe teren. Talentul este imens, tehnica este pur braziliana dar la fel este si mentalitatea. Problema s-ar rezolva daca am reusi sa punem jumatate din rautatea lui Ibrahimovic in caracterul lui Pato.

Concluzia: Probabil vom asista la inca 2-3 meciuri in care brazilianul va fi pedepsit si va fi lasat sa joace ultimele 30 de minute. Allegri nu este atat de nebun incat sa isi excluda din lot unul dintre cei mai buni atacanti. Timp pentru ca situatia sa se dezamorseze este destul. Totusi, daca problemele nu se vor rezolva pana in vara Berlusconi va decide cine ramane: Pato sau Allegri.

 

Cagliari – Milan 0-2. Victorie facila

Milan castiga fara mari probleme pe un teren ostil atat din punct de vedere al gazonului cat mai ales al adversarului. Golul inscris in minutul 4 de Nocerino ii ajuta pe rossonerii sa controleze partida inca din primele minute. Rossonerii tin in mana partida fara mare dificultate si reusesc sa isi asigure victoria inca din minutul 65 cand Ibrahimovic duce golul la 2-0 in urma unei pase bune a lui Robinho, la al 2-lea assist in acest meci.

Desi Milan joaca fara titulari importanti in defensiva precum Abate si Nesta, Cagliari nu pare nici un moment o echipa capabila sa puna probleme. Defensiva nu joaca impecabil dar face cat trebuie pentru a nu il pune pe Abbiati in situatii imposibile. Singura exceptie se intampla in prima repriza dar Abbiati are o interventie de 3 puncte. Nocerino confirma inca o data ca este afacerea anului in Italia si unul dintre cele mai reusite transferuri din Europa (media gol/milion de euro este mult peste orice transfer din Europa) in timp ce in atac Ibrahimovic si Robinho isi fac datoria. Adica suedezul inscrie si brazilianul paseaza si rateaza.

Intram in vacanta de pe primul loc dupa al 11-ea rezultat consecutiv si asteptam rezultatul de maine dintre Udinese si Juventus pentru confirmarea primatului in Serie A.

[FD_ratings id_match=70 hometeam=”no” awayteam=”yes”]

 

Cagliari – Milan LIVE

Milan merge la Cagliari pentru ultimul meci din 2011. Echipa lui Allegri va incepe meciul cu Cagliari fara Gattuso, Abate, Flamini, Cassano, Nesta si Yepes. Partida va incepe de la ora 22:45 si va fi transmisa in direct de digisport 2.

[FD3_previewBox id_match=221]

Milan – Siena 2-0. Votati jucatorii

AC Milan castiga cu 2-0 meciul cu Siena si se instaleaza momentan pe primul loc in Serie A. Ambele goluri au fost inscrise in repriza a doua. Nocerino a deschis scorul in minutul 60 iar Ibrahimovic a stabilit scorul final in minutul 70 in urma unui penalty.

[FD_ratings id_match=86 hometeam=”yes” awayteam=”no”]