Paolo Maldini

Odata cu finala UCL si cea a cupei Italiei, fotbalul sezonului 2010/2011 s-a terminat. Ce mod mai bun de a incepe urmatorul sezon decat o privire inapoi? Doamnelor si domnilor, Paolo Maldini.

Zvonuri calciomercato: Berlusconi a dat ok-ul pentru Hamsik

Potrivit cotidianului sportiv Gazzetta dello Sport, Silvio Berlusconi si-ar fi dat ok-ul pentru achizitionarea mijlocasului lui Napoli, Marek Hamisk. La o cina cu prietenii, intrebat fiind de noile achizitii, Berlusconi ar fi declarat ca “Tinta noastra principala este Hamsik”. Se pare ca jucatorul slovac a reluat relatiile de impresariere cu Mino Raiola, unul dintre arhitectii transferurilor de vara trecuta. Marek a mai lucat si in trecut cu Raiola, pe vremea cand a fost adus la Brescia.

Oficial, Milan este in asteptare si rossonerii nu au avut loc nici o discutie cu Napoli. Se asteapta ca jucatorul sa faca prima miscare si se pare ca discutiile intre De Laurentis si Hamsik au inceput inca dinainte de sfarsitul campionatului cand Napoli nu era inca sigura de participarea in Champions League. In ciuda realizarii obiectivului, se pare ca Marek este decis sa schimbe tricoul azzuro cu unul rossonero.

In poza de mai sus este prezentat Milanul cu Hamsik in primul 11. Slovacul ar putea juca atat in spatele varfurilor cat si in linia de mijloc.

Pretul jucatorului a fost evaluat la 20 de milioane de euro, Milan fiind dispusa sa mearga pana la 25 de milioane de euro.

Sursa: Gazzetta dello Sport

Boateng, Amelia, Strasser si Paloschi sunt jucatorii Milanului

Negocierile dintre Genoa si AC Milan in privinta multor jucatori aflati in copropietate a dat rezultatul asteptata. Kevin Prince Boateng este un jucator 100% rossonero, la fel cum sunt si Marco Amelia, Rodney Strasser, Oduamadi, Zigoni si Alberto Paloschi. Giacomo Beretta ramane in coproprietate si va juca sezonul viitor la Genoa in timp ce Sokratis va fi cedat definitiv genovezilor.

Iata declaratiile lui Adriano Galliani:

“Totul este rezolvat, lipsesc doar semnaturile jucatorilor si speram sa le avem cat mai repede. Boateng, Amelia, Strasser, Oduamadi au fost rascumparati in timp ce Paloschi si Zigoni revin la Milan. Beretta ramane in copropietate in timp ce Sokratis va fi 100% jucatorul lui Genoa.”

“A fost o afacere dificila dar pana la urma am gasit solutia cea mai buna pentru ambele cluburi. Am vorbit cu Boateng, Amelia si Paloschi, sunt toti foarte fericiti. Amelia ramane cu noi. Paloschi va merge in cantonament cu noi si cred ca va ramane. Sa nu uitam ca Pato si Binho vor lipsi ceva timp sezonul acesta. Hamsik? Lasati-l in pace, maine ma voi intalni cu Clarence si mai este mult timp pentru mercato. Vom plati pentru Boateng 7 milioane de euro in trei transe anuale. Ibra? Va ramane sigur la Milan. Pastore? Sa il lasam unde e. Ganso? Este imposibil de adus din cauza legii jucatorilor extracomunitari.”

Udinese – AC Milan 0-0. AC Milan campioana, Udinese in Champions League

Ultimul meci al sezonului se termina la egalitate desi rossonerii risca foarte mult in ultimele 20 de minute. Rezultatul este pastrat mai ales datorita lui Marco Amelia, care apara absolut tot ce arunca atacantii gazde asupra portii milaneze, inclusiv un penatly executat bine de Di Natale. In final, toata lumea este fericita, AC Milan este noua campioana a Italiei in timp ce Udinese merge in Champions League.

[FD_ratings id_match=”60″ hometeam=”no” awayteam=”yes”]