Preview AC Milan – Bologna

AC Milan-Bologna s-ar putea juca cu titlul pe masa. Cu 8 puncte avans fata de Inter si 9 fata de Napoli, rossonerii asteapta doar confirmarea matematica pentru a putea redobandi titlul de campioana a Italiei dupa 5 ani de dominatie nerrazurra. Confirmare care poate veni inca de sambata, cand Inter joaca cu Cesena. Daca nerrauzurri nu vor castiga, AC Milan nu trebuie decat sa obtina toate cele trei puncte in meciul cu Bologna pentru a sarbatorii cel de-al 18-lea titlu din istorie. Deja de la primele ore ale zilei de duminica vom sti daca scudetto se joaca pe San Siro.

[FD_preview id_match=”57″]

Campionatul a trecut prin mainile lui Abbiati

Christian Abbiati 2008Christian Abbiati este foarte aproape de a sarbatorii al doilea titlu de campion al Italiei cucerit cu AC Milan. In 1999, Abbiati a debutat pentru Milan luandu-i locul unei legende precum Sebastiano Rossi in poarta milaneza si a contribuit decisiv la al 16-lea scudetto pentru Milan. Portarul italian a fost decisiv in primul titlu castigat cu Milan. Parada miraculoasa la sutul lui Buchi din meciul cu Perugia in ultima etapa a sezonului 1998/1999 aduce trei puncte rossonerilor si al 16-lea titlu.

Abbiati intervine la Bucchi si aduce scudetto

12 ani mai tarziu inca un sezon de succes poarta amprenta lui Abbiati. Multe interventii (unele aproape miraculoase) aduc puncte importante echipei. Dintre ele, 2 parca se ridica deasupra celorlalte: parada senzationala din derby-ul retur cu Inter si interventia la Diamanti in meciul cu Brescia.

AC Milan – Inter 3-0. Abbiati scoate un gol ca si facut la 1-0. Thiago Motta trimite cu capul dupa un corner batut de Sniejder si balonul pare ca va intra in poarta. Abbiati se intinde si scoate senzational de pe linia portii. Portarul rossonero a avut o medie a voturilor de 8.36, al treilea cel mai bun jucator dupa Pato si Seedorf.

Brescia – AC Milan 0-1. Milan rateaza mult si pare ca se va impiedica de Brescia intr-o etapa care poate fi decisiva pentru titlu. Robinho inscrie pana la urma in minutul 82 si Brescia, amenintata cu retrogradarea, se arunca in atac. Diamanti patrunde, intoarce doi aparatori rossonerii si suteaza plasat la coltul lung. Mingea pare ca se duce catre gol dar Abbiati intervine si mentine rezultatul.

Abbiati are o medie generala de 6.38 din 39 de meciuri jucate.

Boateng este 100% rossonero

“Este jucatorul nostru. Jumatate din drepturile asupra lui a fost evaluata la 6 milioane de euro, care vor fi 7 in cazul in care vom castiga campionatul”. Acestea sunt declaratiile lui Adriano Galliani care au confirmat transferul definitiv al lui Kevin Prince Boateng la Milan.

Pato, Nesta si Inzaghi vor sa fie prezenti la Bologna

Desi echipa a avut 3 zile libere, Alexandre Pato a sarbatorit pastele la Milanello impreuna cu Nesta, Inzaghi si Jankulovski. Toti patru au lucrat intens pentru a putea fi apti de joc pentru partida de duminica impotriva Bolognei. Daca Interul nu castiga si Milan obtine toate cele 3 puncte, rossonerii vor fi campioni cu 3 etape inaintea finalului campionatului. Inutil sa o mai spunem, toata lumea vrea sa fie prezenta. Daca Nesta ar putea juca inca din primul minut, Inzaghi spera la o convocare si cine stie, poate chiar cateva minute pe teren spre sfarsitul partidei. Pato este si el optimist in ceea ce priveste prezenta sa la Bologna, atacantul brazilian avand bune sanse da fi apt de joc pana duminica.

Taiwo si Ganso

Se pare ca Milan si-a ales obiectivele principale pentru mercato-ul din vara. Printre acestea se numara nigerianul Taye Taiwo. Jucatorul in varsta de 26 de ani este la sfarsit de contract si ar veni gratis la Milan. Exista o singura problema. Principalul obiectiv al rossonerilor se numeste Paolo Henrique Ganso si daca va veni va ocupa singurul loc de extracomunitar disponibil. In aceste conditii, Taiwo nu se va transfera la Milan pana nu va obtine pasaportul francez, operatiune ce este in plina desfasurare. Imediat cum nigerianul va obtine pasaportul de cetatean comunitar, nimic nu va mai putea opri transferul la Milan.

Discutiile pentru Ganso sunt intr-o faza oarecum avansata dar marele obstacol in ceea ce priveste tansferul talentatului mijlocas brazilian il reprezinta clauza de reziliere de 50 de milioane de euro. Santos nu este dispusa se negocieze prea mult si ruptura intre club si jucator devine inevitabila. Rossonerii spera sa obtina o reducere substantiala, Galliani nevrand sa ofere mai mult de 25-30 de milioane de euro pentru Ganso.