Cum va juca AC Milan fara Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic a fost suspendat 3 etape in urma comportamentului antisportiv de duminica. Suedezul l-a lovit fara minge pe Marco Rossi si a primit rosu direct. Suspendarea nu pica in cel mai bun moment al sezonului, AC Milan avand un program destul de greu in urmatoarea perioada. Echipa lui Allegri va da piept cu Palermo (deplasare), Inter (acasa) si Fiorentina (deplasare). Meciuri in care prezenta lui Zlatan, golgheterul echipei, ar fi fost cel putin utila, daca nu chiar esentiala. Pana la meciul cu Bari, suedezul a fost punctul fix al atacului si omul care parea de neinlocuit.

Allegri facea echipa in jurul lui si intotdeauna problema era nu cine joaca in atac ci cu cine joaca Ibrahimovic in atac. Suspendrea suedezului a amestecat cartile si Allegri trebuie sa se descurce cu cei trei atacanti ramasi in lot: Pato, Robinho si Cassano.

Singurul care poate juca varf impins este Pato si se pare ce tocmai brazilianul este cel care ii va lua locul lui Ibrahimovic in echipa. Brazilianul declara:

Sunt linistit pentru ca sunt sigur ca vom face bine. Ibrahimovic este un jucator fundamental dar sunt sigur ca putem castiga meciuri si fara el pe teren. Sunt aici de 4 ani, stiu tot ce trebuie sa fac si sunt gata sa imi asum responsabilitati mai mari. Pot juca la fel de bine varf impins sau al doilea varf si sunt foarte concentrat. Vreau doar sa joc, cu sau fara Ibra. Va fi greu fara el pe teren, asta este sigur dar la Milan sunt atacanti care pot juca foarte bine.

Odata cu absenta lui Zlatan, Allegri are o gramada de optiuni pentru a forma atacul. Seedorf, Pato, Robinho, Cassano si Boateng pot fi asezati in sisteme precum 4-3-2-1, 4-3-3, 4-3-1-2 sau chiar 4-2-3-1. Totusi, doar Pato poate juca varf impins si se pare ca echipa va fi construita in jurul lui. De asemenea, este greu de crezut ca antrenorul italian va renunta la 4-3-1-2-ul care a adus echilibru si primul loc in Serie A. Cel mai probabil vom vedea o formatie care va avea un atac format dintr-un trequartista (Seedorf/Boateng/Robinho), un varf retras (Cassano/Robinho) si un varf impins (Pato).

Se pare ca in meciul cu Palermo, Cassano si Pato vor porni pentru prima data in acest sezon ca titulari. Cei doi au fost pe teren impreuna doar de 6 ori, jucand impreuna doar 126 de minute. In spatele lor ar putea juca Seedorf, Robinho sau Boateng, cu olandezul favorit. Brazilianul este intr-o usoara cadere de forma in timp ce Boateng nu este inca 100% recuperat dupa accidentarea suferita in meciul cu Juventus.

56 thoughts on “Cum va juca AC Milan fara Ibrahimovic”