Cum putem bate Realul.

Exemplul Gattuso. Toata lumea trebuie sa ia exemplul italianului si sa alerge. Cat mai mult si daca se poate cat mai bine. Seedorf, Pirlo, Ronaldinho, Boateng, Ibrahimovic si Pato (mai ales Pato, daca joaca) trebuie sa ajute apararea. Nu ne trebuie jucatori care se intorc 4 metri si se opresc putin dupa mijlocul terenului. Miscare continuua atat pe faza de atac cat si pe faza de aparare.

Pressing agresiv. Inchiderea rapida a adeversarului trebuie sa fie o prioritate. In meciul de pe Bernabeu, din momentul in care primeau mingea de la aparatori, Xabi Alonso si Khedira aveau cel putin 5-6 secunde pentru a gandi faza fara a fi deranjati de vreun jucator rossonero. Cand ajungeam la ei era deja prea tarziu.

Atacuri rapide. M-am saturat sa il vad pe Pirlo cum protejeaza disperat mingea si toata echipa se uita ca la spectacol. Ancelotii isi instruia atacantii si mijlocasii cu sarcini ofensive sa inceapa demarcarea in fata din momentul in care mingea pornea de la aparatorii centrali spre Pirlo. In fata, in lateral sau chiar in spate nu conteaza. Esential este ca toti jucatorii se se miste in momentul in care Pirlo are mingea. De la el porneste constructia Milanului si este cazul sa acceleram un pic ritmul de joc.

Nu trebuie sa luam gol. Repet, nu trebuie sa luam gol primii. Este clar ca deocamdata nu ne pricepem sa abordam o partida de la 0-1. Echipa trebuie sa faca orice pentru a nu primi gol, inclusiv autobuzul in poarta si minge lunga spre Ibrahimovic sau Inzaghi. Daca spaniolii inscriu pentru 0-1, sansele sa obtinem un rezultat pozitiv scad drastic.

Expolatati benzile. Real Madrid are un singur punct slab. Benzile laterale, mai ales partea lui Marcelo. Un Pato in forma maxima l-ar depasi usor dar cum brazilianul trece printr-o perioada foarte proasta si probabil nici nu va juca, Ronaldinho ar trebui sa se deplaseze pe toata linia de trei sferturi pentru a pune in dificultate fundasii laterali si a atrage multi jucatori adversi in zona. Se vor deschide multe spatii pentru mijlocasi si pasele lui Dinho sunt de obicei excelente.

5 thoughts on “Cum putem bate Realul.”