Credeti ca Ibrahimovic va veni la Milan?

Galliani a spus-o, transferul este foarte dificil de realizat. Si ii dau dreptate. Este oare Barcelona dispusa sa accepte conditiile rossonerilor? Catalanii au cheltuit 87 de milioane de euro anul trecut pe Ibrahimovic, luand in considerare cele 40 de milioane de euro varsate in visteria Interului, valoarea lui Eto’o la momentul respectiv si salariul pe 1 an al suedezului.

AC Milan doreste sa il imprumute 1 an de zile cu plata a 50% din salariu si optiune de cumparare la o suma undeva in jurul a 25-30 de milioane la sfarsitul sezonului cu plata in mai multe transe oferind-ul in schimb sub forma de imprumut pe Borriello sau Huntelaar. Ceva pute in Danemarca. Or fi catalanii generosi, fraieri sau cum vreti sa le spuneti dar dealul este mult prea dezavantajos pentru spanioli. Atat din punct de vedere al imaginii, dar mai ales din punct de vedere finanicar. Barcelona s-ar gasi cu o gaura de cel putin 40 de milioane de euro in situatia contabila.

Ultimele zvonuri vorbesc despre o contraoferta a Barcelonei, conform carora Barcelona l-ar vrea la schimb pe unul dintre Thiago Silva sau Pato, definitiv sau sub forma de imprumut. Cum AC Milan ii considera netransferabili, propunerea va fi refuzata si cumva negocierea va ajunge la un impas. Aici ar putea interveni Silvio Berlusconi care ar putea arunca inca 10-15 milioane pe langa cele 10 ramase disponibile in bugetul de anul acesta. Cu 25 de milioane de euro livrabili imediat plus imprumutul lui Borriello si plata esalonata pe mai multi ani a unei a doua transe de cel mult 10-15 de milioane de euro se poate realiza transferul definitiv al jucatorului inca de anul aceasta. Ambele cluburi ar fi in avataj, catalanii scapand de plata salariului de 12 milioane al jucatorului si incasand ceva lichiditati in timp ce situatia financiara a rossonerilor nu s-ar clatina atat de mult.

Porblema cu transferul definitiv sta in salariul jucatorului. Daca Ibrahimovic nu doreste sa isi micsoreze salariul pana la un nivel acceptat de politica low-cost a rossonerilor transferul nu se va realiza. AC Milan are un prag maxim pentru salarii de 4 milioane de euro pentru jucatorii noi. In cazul lui Ibrahimovic, Galliani va face o exceptie dar salariul oferit lui Ibra nu va depasi cel mai mare salariu din lot, adica cele 8 milioane de euro incasate anual de Ronaldinho. Suedezul ar putea fi convins de bonusurile de obiectiv si de posibilitatea de a-si administra singur drepturile de imagine, veniturile anuale ale jucatorului ajungand astfel comparabile cu cele din Spania. Ramane de vazut cat de mult vrea Ibra sa scape de Barcelona si cat de mult doreste sa joace la Milan.

Transferul este unul cu adevarat dificil. Daca nu intervine Berlusconi, Galliani are in fata cea mai grea misiune de cand este in conducerea Milanului si cred ca este constient ca presa a umflat atat de mult operatiunea incat in ochii fanilor transferul este doar o formalitate. In cazul in care Galliani nu reuseste sa il aduca pe Ibrahimovic la Milanello, dezamagirea va fi crunta. Nu ne ramane decat sa avem incredere in abilitatea lui Galliani (pe care eu personal il consider unul dintre cei mai priceputi oameni de fotbal din lume cand are un buget decent) si in pasiunea lui Berlusconi pentru club. Daca operatiunea iese, este transferul verii.

Voi ce credeti? Vine Ibrahimovic la Milan sau nu? Ii vom ceda pe Thiago Silva sau Pato? Accepta catalanii imprumutul? Va mai investi Berlusconi?

18 thoughts on “Credeti ca Ibrahimovic va veni la Milan?”