Cupa America – Pato ok, Ganso dezamageste

Brazilia a inceput cu stangul Cupa Americii, echipa condusa de Mano Menezes nereusind decat un egal cu nationala Venezuelei. Brazilia a inceput meciul cu 3 jucatori rossonerii in prima echipa: Thiago Silva, Robinho si Pato. In ciuda superioritatii tehnice evidente, atacul stelar format din Ganso, Neymar si cei doi atacanti rossonerii nu reusesc sa fie periculosi decat de 2 ori prin Pato si Robinho. Primul loveste bara dupa o actiune frumoasa inceputa de Dani Alves in timp ce Robinho priveste cum mingea trimisa de el catre poarta trece de portar dar este scoasa in ultima secunda de un aparator advers.

Marea dezamagire a meciului este Paolo Henrique Ganso, una din tintele de mercato rossonero. Tanarul brazilian a jucat in pozitia sa preferata de playmaker dar se pare ca a prins o zi proasta (sau cel putin asa ne place sa credem). Ganso din meciul cu Venezuela nu poate fi acelasi jucator cu cel cautat de jumatate din cluburile Europene si asemanat lui Kaka sau Zidane. In fata unei aparari organizate precum cea a Venezuelei nu a reusit mai nimic, jucand pe alocuri extrem de lent si previzibil, lucru ce in Italia ar fi fost taxat extrem de usor de orice aparare. Oficial, Santos cere pe el 40 de milioane. Supraevaluare? Putin spus.

Cel mai periculos om al brazilienilor a fost Alexandre Pato. Menezes l-a jucat pe postul de varf impins si desi este departe de cea mai buna conditie fizica, numarul 9 brazilian nu a dezamagit si doar ghinionul l-a impiedicat sa inscrie. Robinho s-a descurcat si el binisor in timp ce Thiago Silva este o garantie pentru apararea Braziliei.

54 thoughts on “Cupa America – Pato ok, Ganso dezamageste”