Cine pleaca?

Milan are oferte pentru Robinho, Boateng, Pato, Thiago Silva, Ibrahimovic si Cassano. Pentru brazilieni au iesit in fata Malaga si PSG. Se pare ca primii ofera 20 de milioane de euro pentru numarul 70 in timp ce PSG va face probabil o oferta pentru Pato mult inferioara celei din iarna. Desi este un jucator talentat, 30 de milioane e o suma prea mare pentru un jucator care a jucat atat de putin sezonul trecut.

Boateng este dorit de Manchester United. Englezii cauta de foarte mult timp un mijlocas de calitate. Polivalenta si stilul agresiva al ghanezului s-ar potrivi de minune in insula. Vicecampionii Angliei nu au facut inca o oferta dar se pare ca suma va fi de aproximativ 20 de milioane de euro. Cassano este dorit de Malaga, club imbogatit recent dupa retata Manchester City. Spaniolii ofera in jur de 15 miloane pentru atacantul italian.

Ofertele cu adevarat nebune sunt pentru cei doi top playeri din echipa rossonera, Ibrahimovic si Thiago Silva. Daca in cazul lui Ibra, piata s-a mai domolit putin, se pare ca in cazul brazilianului ofertele curg. Mancini ar fi oferit 20 de milioane de euro cash plus unul dintre Balotelli sau Tevez in timp Barcelona ar fi oferit 40 de milioane cash.Este foarte probabil ca Milan pana la urma sa vanda. Intrebarea e pe cine.

Vanzarea lui Thiago Silva ar fi cel mai bun lucru pentru bugetul clubului dar si cea mai proasta miscare din punct de vedere tehnico-tactic. Brazilianul este cel mai bun aparator din lume si vanzarea lui ar insemna un urias pas inapoi pentru club. Acelasi lucru este valabil si in cazul lui Ibra. Desi vanzarea jucatorului de 30 de ani ar genera economii anuale de 22 de milioane de euro si probabil 20-25 de milioane de euro in plus la buget,  cedarea sa ar priva clubul de un jucator exceptional.

Cu speranta ca Milan nu va renunta la Silva sau la Ibra, raman de analizat ofertele pentru Robinho, Pato, Boateng si Cassano. Personal, cred ca cele mai mari sanse de plecare le au Boateng si Robinho. Ghanezul a dovedit ca are un fizic destul de fragil si ca ii place prea mult viata de noapte in timp ce Robinho rateaza prea mult si nu s-a dovedit a fi decisiv precum in primul sau sezon la Milan.

[poll id=”44″]

141 thoughts on “Cine pleaca?”