Chievo – AC Milan 1-2. Pato se trezeste si aduce 3 puncte

Chievo – AC Milan se joaca in ziua in care rossonerii aniverseaza 25 de ani de succese sub conducerea lui Silvio Berlusconi. Terenul aproape impracticabil de la Verona nu onoreaza cele 13 trofee internationale (dintre care 5 Champions League) obtinute cu echipe legendare construite dupa principiul “Invingem si convingem“. Dar o echipa trebuie sa treaca si prin astfel de arene in drumul spre Scudetto asa ca o victorie era esentiala pentru a mentine distanta intre rossonerii si urmaritori.

Allegri incepe cu Robinho-Cassano-Ibra in teren si Pato pe banca. Merkel joaca alaturi de Van Bommel si Gattuso la mijloc in timp ce apararea este formata din Abate, Thiago Silva, Nesta si Oddo. Chievo nu aduce mari noutati in ceea ce priveste formatia de start, Poli trimitand in teren formatia standard cu Pelliser si Thereau in atac.

Terenul foarte prost face viata grea mai ales rossonerilor, jucatorii lui Allegri nereusind sa isi puna in valoare plusul de tehnica. Incet incet rossonerii preiau controlul partidei si dupa cateva ocazii reusesc sa deschida scorul prin Robinho. Numarul 70 rossonero este servit de Ibrahimovic in careul mic, preia si reuseste sa impinga mingea in poarta. Gazdele protesteaza indelung (pe buna dreptate) acuzand un hent nevazult de arbitru la brazilian. Repriza se incheie cu ocaziile lui Ibrahimovic si Pellisier, atacantul gazdelor trimitand peste poarta din 7 metri dupa o lansare excelenta a lui Thereau.

Repriza a doua incepe cu doua schimbari, Oddo pentru Antonini si Boglacino pentru Pulzetti. Rossonerii tin foarte bine mingea si dau impresia ca au totul sub control dar ca de multe ori in acest sezon primesc gol te astepti mai putin. In minutul 16 Constant centreaza spre coltul opus, Merkel este in intarziere cu marcajul si Fernandes inscrie cu toata opozitia lui Abbiati.

Allegri schimba si il introduce inspirat pe Pato in locul lui Cassano. In prima faza, brazilianul nu pare ca are chef sa shimbe soarta partidei si in ciuda superioritatii evidente, rossonerii nu devin periculosi. Intra si Boateng in locul lui Merkel, schimbare care deschide apararea gazdelor. Pato decide ca e cazul sa se trezeasca, ia mingea de la 25 de metri si face ce ar trebui sa faca mult mai des. Patrunde cu mingea la picior in careu, dribleaza elegant doi aparatori si suteaza plasat la coltul scurt. Bara-gol, 1-2 si cele 3 puncte sunt asigurate.

AC Milan obtine 3 puncte esentiale pe un teren dificil si mai important decat atat, isi regaseste doi dintre cei mai importanti jucatori ai sai, Boateng si Pato.

[FD_ratings id_match=”48″ hometeam=”no” awayteam=”yes”]

5 thoughts on “Chievo – AC Milan 1-2. Pato se trezeste si aduce 3 puncte”