Champions League preview: Milan – Arsenal

Milan – Arsenal este de departe cel mai tare duel din prima faza eliminatorie Champions League. Prima mansa se va disputa pe San Siro miercuri seara incepand cu ora 21:45. Formatiile vor arata cel mai probabil cam asa:

Milan (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Silva, Nesta, Antonini; Nocerino, van Bommel, Emanuelson; Boateng; Ibrahimovic, Robinho.

Arsenal (4-3-3): Szczesny; Sagna, Koscielny, Vermalen, Coquelin; Song, Arteta, Ramsey; Walcott, van Persie, Henry.

Allegri are multi accidentati in lot si in consecinta multe dubii in ceea ce priveste 11-le titular. Pentru fiecare departament exista un semn de intrebare, incepand chiar de la portari. Evolutiile bune ale lui Amelia ameninta locul lui Abbiati, mai ales ca acesta vine dupa o perioada destul de lunga in care a stat departe de teren.

In aparare, postul de fundas stanga are 3 pretendeti, fiecare cu plusurile si minusurile sale. Antonini are multa energie, Zambrotta mai multa experienta in timp ce Mesbah vine cu entuziasmul noului venit.

La mijloc lucrurile sunt clare pentru 3 din 4 pozitii. Boateng, van Bommel si Nocerino vor incepe titulari. Postul de mijlocas centru-stanga este disputat de Emanuelson si Ambrosini, cu olandezul favorit pentru un loc de titular. Allegri trebuie sa aleaga intre dinamismul olandezului si disciplina tactica a italianului.

In atac, Maxi Lopez, Robinho, El Shaarawy si Pato se bat pentru un loc langa Ibrahimovic. Pozitia suedezului va depinde mult de partenerul sau din atac. Daca va juca impreuna cu Robinho sau El Shaarawy, suedezul va juca varf impins. Daca va fi folosit Maxi Lopez sau Pato, Ibra va juca mai retras, pozitie in care este si mult mai eficient.

Personal as juca cu Mesbah pe stanga, Emanuelson la mijloc si Ibrahimovic – Pato in atac (sau Maxi Lopez daca brazilianul nu sta foarte bine din punct de vedere fizic) in atac. Ibrahimovic are nevoie de spatiu pentru a se desfasura si argentinianul stie sa creeze culoare.

De cealalta parte, Wenger are si el probleme de lot, Mertesacker accidentandu-se in meciul cu Sunderland. Antrenorul francez va opta cel mai probabil pentru o aparare formata din Koscielny si Vermaleen in centru si Coquelin pe stanga si Sagna pe dreapta. La mijloc vor juca probabil Artreta, Song si Ramsey in timp ce in atacul va fi condus de Robin van Persie, Henry si Wallcot.

Thiery Henry si van Persie sunt cei mai periculosi oameni ai francezilor dar batalia cea mai importanta se va da ca de obiecei la mijlocul terenului. Teoretic, rossonerii au superioritate la mijloc in timp ce englezii numara mai multi jucatori pe benzi. Nocerino si Emanuelson vor trebui sa aiba extragrija pe flancuri, unde probabil se vor concentra atacurile englezilor si unde sunt punctele slabe ale Milanului. Abate dar mai ales Antonini vor avea un meci destul de greu.

Chiar si cu lotul decimat de accidentari, rossonerii au mai multa calitate si mai multe optiuni pe banca de rezerve. Robinho, Seedorf sau El Shaarawy pot intra in repriza secunda cu forte proaspete si pot face diferenta. Pronosticul meu: 1-0 pentru Milan si o mansa secunda dificila pe Emirates.

Miercuri ne asteapta un meci mare, forza Milan!

54 thoughts on “Champions League preview: Milan – Arsenal”