Cesena – AC Milan 2-0. Pornim de la zero.

AC Milan venea la Cesena ca mare favorita si toata lumea se astepta la un show fotbalistic din partea lui Ibrahimovic, Pato si Ronaldinho. Allegri avertiza totusi ca “Daca subestimam Cesena vom iesi de pe teren cu oasele rupte“. Se dovedeste ca antrenorul rossonerilor a avut dreptate si AC Milan s-a trezit infranta cu 2-0 de noua promovata Cesena.

Rossoneri incep prima repriza in forta si meciul da impresia ca merge catre o victorie sigura a baietilor lui Allegri. AC Milan are ocazii mari in debutul meciului prin Ronaldinho si Thiago Silva, aparatorul brazilian ratand din 5 metri dupa un corner batut de Pirlo. Pato mai rateaza o ocazie dar in ciuda cursului jocului Cesena inscrie. Gattuso ii lasa prea mult spatiu lui Giaccherini la marginea careului si acesta paseaza in lateral pentru Schelloto. Inchis tarziu de Anonini, jucatorul Cesenei centreaza pentru Bogdani care scapa de marcajul lui Sokratis si inscrie cu o lovitura de cap plasata. Rossoneri se arunca in atac si se lasa descoperiti in aparare.  Dupa  o schema inutila a lui Ibrahimovic, Appiah recupereaza si ii paseaza lui Bogdani la mijlocul terenului. Sokratis il scapa din nou si atacatul Cesenei paseaza pe culoar pentru Giaccherini. Singur cu portarul, jucatorul italian plaseaza perfect in coltul lung un sut la firul ierbii care il bate pe Abbiati.

La pauza, Thiago Silva este inlocuit de Abate si Bonera ii ia locul brazilianului in centrul apararii. AC Milan se arunca in atac si pare o echipa mai atenta dar lipseste luciditatea in atac. Pato mai inscrie odata dar golul este anulat aiurea de arbitru. Lucrurile merg din ce in ce mai prost pentru Milan si Allegri il inlocuieste pe Ronaldinho cu Robinho si pe Gattuso cu Inzaghi. Atacantul italian este imediat foarte periculos dar Cesena se salveaza in doua ocazii. Pana la urma Pippo isi face treaba si obtine un penalty. Ibrahimovic incearca sa inscrie la debut si cere sa execute penalty-ul. Din pacate, suedezul tinteste bara si confirma ziua plina de ghinion a rossonerilor.

Dupa aceasta partida este clar ca victoriile pe hartie nu se materializeaza in 3 puncte pe teren. Ibrahimovic si Robinho nu sunt inca integrati in echipa si vor avea mult de munca pentru a putea duce Milanul la alt nivel. Suedezul s-a miscat binisor si arata un mare potential cu Pato si Dinho pe flancuri dar de multe ori s-a complicat in joc si a parut indolent. Ronaldinho trebuie sa inteleaga ca nu poate juca numai cand are chef si ca adversarii il vor presa agresiv intotdeauna. Sokratis trebuie sa uite acest meci cat mai repede in timp ce Allegri trebuie sa incerce sa fie nu pic mai inspirat in alegerea primului 11. Ghinionul de pe teren trebuie compensat prim munca, atentie si concentrare. Pornim de la zero.

Puteti vota evolutia fiecarui jucator in sectiunea “Voteaza si tu”

[FD_ratings id_match=18 hometeam=”no” awayteam=”yes”]

10 thoughts on “Cesena – AC Milan 2-0. Pornim de la zero.”