Cel mai prost sezon din ultimii 15 ani

In sezonul 1997-98 de Serie A, Milan termina campionatul pe un rusinos loc 10, adunand doar 44 puncte, cu 30 mai putin decat campioana acelui an, Juventus. Istoria pare sa se repede, Milan aflandu-se in prezent pe locul 7, la 17 puncte de locul 1, Juventus. De retinut ca in 1997-98 Serie A numara doar 18 echipe, in prezent aflandu-se 20 in primul esalon italian.

Eliminarea din Cupa Italiei pare iminenta, avand in vedere ca vom da piept chiar cu Juventus. Pierzand Cupa, Milan pierde sansa de Europa League. In Champions League Milan va disputa mansa optimilor impotriva campioanei de acum 2 ani, FC Barcelona, sansele rossonerilor sa treaca mai departe fiind mai mici de 10%. In fine, singura speranta pentru un loc de cupele europene, avand in vedere destinul implacabil al “diavolului” din competitiile deja mentionate, ramane campionatul. Doar un loc 5 o duce pe Milan la baraj pentru EL, un loc 5 ocupat in prezent de Napoli, cu 7 puncte mai mult. Intre Napoli si Milan se afla AS Roma, cu 5 puncte peste rossoneri.

Asadar dragi prieteni, se pare ca anul asta va continua sa fie unul de suferinta, de tranzitie, de sacrificiu. Inteleg asta, stiu ca un club nu poate avea doar perioade de glorie. Sper totusi sa nu mai suferim umilintele din trecut, 4-0 cu Inter acum cativa ani, 4-0 de la Manchester United in 2010, 4-2 de la Roma zilele trecute. Desi ma pot impaca cu un sezon catastrofal, mi-ar parea extrem de rau sa vad ca ne batem joc si de recordurile clubului. In fine, luati multe calmante in urmatoarele luni, si TINETI MINTE, nu le combinati cu bere sau vin, pt ca o sa aveti surprize.

In incheiere, un an nou fericit tuturor, incununat de impliniri pe plan personal si profesional, care sa compenseze dezamagirile fotbalistice. La multi ani !

7 thoughts on “Cel mai prost sezon din ultimii 15 ani”