Ce s-a intamplat cu apararea?

Campionatul castigat anul trecut s-a bazat in mare parte pe o evolutie excelenta a compartimentului defensiv. Nesta, Thiago Silva si compania au reusit o sa incaseze doar 23 de goluri in tot sezonul. Anul acesta, desi apararea a fost intarita de achizitii precum Mexes sau Taiwo, Milan a incasat deja 11 goluri. 11 goluri, ati citit bine, aproape jumatate cat sezonul trecut desi au trecut de abia 7 etape. Am luat goluri din toate pozitiile si nu reusesc sa imi amintesc o partida in care apararea sa fi parut cu adevarat impenetrabila.

O devensiva buna inseamna munca intregii echipe, de la portar la atacanti. E clar ca vina nu poate fi aruncata numai asupra celor care joaca in linia de fund. Abbiati trece printr-o perioada nefasta, italianul alternand evolutii bune precum cea din meciul cu BATE cu unele destul de slabe. Venirea lui Aquillani si Nocerino, accidentarile lui Ambrosini si Gattuso si forma slaba a lui Van Bommel au facut din mijloc un departament in constructie. Allegri nu s-a hotarat inca cine sunt cei trei titulari de baza si misiunea este una destul de dificila, antrenorul italian avand de ales intre Ambrosini, Seedorf, Gattuso, Aquillani, Nocerino, Boateng, Emanuelson si Van Bommel. La cate meciuri are seznonul, loc este pentru toti. Ideea e sa aruncam in lupta oamenii potriviti partida de partida. Nu doar din punct de vedere tactic, ci si din punct de vedere fizic si psihic.

Revenind la defensiva, singurii aparatori care joaca la standardele inalte impuse de cea mai buna aparare din sezonul trecut sunt Thiago Silva si Abate. Brazilianul este pur si simplu de netrecut in timp ce Abate face progrese uimitoare, mai ales in zona ofensiva. Desi meciul cu Barcelona spune altceva si Nesta este fara indoiala un aparator exceptional, parca anul acesta varsta incepe sa isi spuna cuvantul. Numarul 13 rossonero a jucat meci de meci si cred ca de abia asteapta sa mai fi inlocuit de Mexes. Bonera, Yepes si Antonini, desi jucatori onorabili, au limitele lor si utilizarea lor excesiva nu este recomandata. Titulari sunt altii. Unul dintre ei este Taiwo, dar nigerianul are nevoie de timp pentru a intelege fotbalul italian. Celalat este probabil Mexes, care de abia si-a revenit dupa o accidentare de lunga durata si nu a apucat sa joace decat 15 minute in tricoul rossonero.

Marea provocare a lui Allegri este peticirea gaurilor din aparare. Odata cu revenirea lui Mexes si cu progresele lui Taiwo avem toate sansele sa redevenim echipa greu de infrant de anul trecut.

12 thoughts on “Ce s-a intamplat cu apararea?”