Cautam atacant

AC Milan cauta atacant inca de pe vremea cand Shevchenko pleca la Chelsea in vara lui 2006 vrand sa invete limba engleza. Plecarea fostului balon de aur la prietenul Abramovic a lasat un mare gol la echipa si a declansat cautarea unui varf de cel putin 20 de goluri pe sezon. Nici pana acum, conducerea clubului nu a reusit aducerea unui adevarat golgheter la echipa. In ciuda faptului ca echipa are nevoie disperata de aparatori, AC Milan tot atacanti cauta. Anul acesta candidatii sunt urmatorii:

  • Ibrahimovic. Milan l-ar vrea, dar nu are bani. Catalanii vor sa il dea, dar pe bani multiĀ  pentru ca Barcelona are probleme financiare. Situatia nu se va schimba in viitorul apropiat. Zvonurile sunt multe si diferite, ca la orice transfer mare si pe bani multi. Cea mai credibila variata este ca AC Milan ar vrea un imprumut cu plata salariului impartita intre cele 2 cluburi iar Barcelona vrea sa il cedeze definitiv pentru a scapa de unul dintre cele mai mari salarii din lot si pentru a putea folosi banii obtinuti pe suedez pentru finantarea afacerii Fabergas. Nimic nu se va misca pe axa Barcelona – Milan decat in ultimele zile de mercato, dupa 25 august. Daca Barcelona nu reuseste sa il plaseze pana atunci, Milan va forta obtinerea imprumutului profitand de faptul ca Barcelona este oarecum nevoita sa isi vanda atacantul.
  • Luis Fabiano. Jucatorul este urmarit de Milan inca de anul trecut. Atunci, Sevilla a considerat oferta Milanului insultatoare, mult prea mica pentru valoarea jucatorului. Anul acesta pretul pentru Fabiano a scazut foarte mult ajungand undeva in jurul sumei de 15 milioane de euro. Jucatorul are 30 de ani, mai are un 1 de contract si Sevilla stie ca doar in aceasta vara mai poate obtine bani din transferului brazilianului. Pana la eliminarea Braziliei de la Campionatul Mondial presa astepta doar oficializarea transferului, se pare ca operatiunea a cazut si ca jucatorul negociaza prelungirea contractului cu Sevilia.
  • Dzeko. Ca si in cazul lui Luis Fabiano, atacantul bosniac era urmarit de rossoneri inca de anul trecut. Dupa aproape 2 ani de tatonari si declaratii de dragoste ba de la jucatori pentru club, ba de la club pentru jucator pista sa racit. Pretul cerut de Wolfsburg pentru bosniac (40 de milioane de euro) este mult prea mare pentru posibilitatile modeste al clubului si transferul a cazut. Se pare ca bosniacul negociaza cu Manchester City.
  • Podolski. Germanul este un nume relativ nou in multimea de atacanti transferati de presa la AC Milan. Podolski este evaluat undeva in jurul cifrei de 12 milioane de euro si ar putea fi transferat la Milan in schimbul lui Huntelaar. Oricum ar fi, germanul este un transfer excelent pentru 12 milioane de euro. Galliani ar trebui sa isi concentreze eforturile pe transferarea germanului pentru ca este de departe cel mai bun transfer pe care il putem face. Jucatorul are 25 de ani, a facut un Mondial excelent si poate acoperi toate posturile din atacul echipei.

6 thoughts on “Cautam atacant”