Cassano, noul pariu al lui Berlusconi

Antonio Cassano, jucator cu o tehnica exceptionala si un talent iesit din comun este noul pariul al lui Berlusconi. Premerul a fost intotdeauna indragostit de jucatorii tip fuoriclasse si a construit un atac format din Ibra, Pato, Robinho, Cassano, Dinho si eternul Pippo. Trebuie sa recunoastem, este un atac fabulos. Din pacate pentru antrenori,  intotdeauna cea mai ingrata sarcina a picat pe omul de pe banca tehnica. Testul de promovare ca antrenor la AC Milan este acesta. Castiga si fa spectacol, eu ti-am luat atac. Va reusi Allegri sa tina vestiarul in mana? Toata lumea vrea sa joace si orice antrenor din lume ar avea mari dureri de cap in a alege atacul titular cand toti sunt apti din punct de vedere fizic.Cassano

Cheia succesului este transformarea unuia dintre Cassano, Robinho sau Dinho in trequartista. Ronaldinho nu da semne ca ar fi foarte confortabil in aceasta pozitie dar daca nu pleaca nu cred ca este total iesit din carti. Si daca Berlusconi decide ca brazilianul trebuie sa ramna, va ramane. Robinho este fragil din punct de vedere fizic pentru acest rol dar agilitatea si dispozita la efort ar putea compensa. Cassano, cu putina scoala tactica si cu multa daruire ar fi candidatul ideal. Are forta fizica, viteza si rautatea necesara pentru faza defensiva iar creativitatea, tehnica si mobilitatea in teren il recomanda.

Cred ca odata cu revenirea lui Pato, brazilianul va forma atacul titular impreuna cu Ibrahimovic. Robinho a jucat excelent in prima parte a sezonului, dar Pato este viitorul AC Milan, cu mentiunea ca viitorul lui Pato depinde de rezultatele testelor din America. Ibra si Pato nu au avut timp sa se acomodeze dar potentialul exploziv nu poate fi ignorat. Pe hartie, unul dintre Cassano, Robinho sau Dinho va juca in spatele celor doi, dar pozitionarea efectiva in teren are un numar infinit de variante. Atat Cassano cat si Pato pot juca pe flancuri, Ibrahimovic poate fi foarte usor si mijlocas ofensiv sau poate juca in fata a doua varfuri retrase intr-o asezarea asemanatoare pomului de craciun care spulbera Europa in 2007.

Totul depinde de motivatia si disciplina tactica a jucatorilor. Si cred ca mai toti ard de nerabdare sa confirme. Toata lumea are ceva de demonstrat la Milan. Ibrahimovic vrea sa fie decisiv si in Champions League, Cassano si Robinho au ajuns in sfarsit intr-o echipa mare si este timpul sa demonstreze de ce sunt in stare in timp ce Pato trebuie sa se ridice la asteptari. Ronaldinho merita un capitol aparte, unul dintre cei mai buni jucatori din intreaga istorie a jocului nu merita sa se retraga din fotbalul mare la doar 30 de ani, dar despre asta intr-un alt articol.

Allegri nu este dement sa ignore un asemenea potential ofensiv. Marea problema ramane echilibrul echipei dar pana la urma ecuatia “nu alergi pentru echipa, nu joci” va incepe din ce in ce mai mult sa fie crezul AC Milan de acum inainte. Eto’o a jucat o semifinala si o finala de Champions League ca mijlocas sau in unele momente ca un adevarat aparator de banda, nu vad de ce atacantii Milanului nu ar putea sa se sacrifice pe faza defensiva.

49 thoughts on “Cassano, noul pariu al lui Berlusconi”