Campioni d’Italia!

AC Milan castiga meritat al 18-lea Scudetto din istorie cu 3 etape inainte de final. www.acmilan.ro multumeste in primul rand fanilor, jucatorilor, antrenorului Allegri, staffului tehnic si nu in ultimul rand conducerii, mai ales lui Adriano Galliani si Silvio Berlusconi, adevaratii arhitecti ai succesului rossonero in sezonul 2010/2011.

Anul acesta am vazut un Abbiati mai bun ca niciodata, un Abate care devine incet incet un fundas dreapta de clasa si am privit cu mandrie cum Nesta si Thiago Silva, poate cei mai buni fundasi centrali din lume joaca in tricoul rossonero. “Razboiul” dintre Antonini si Zambrotta ne-a asigurat evolutii de top din partea celor doi si desi mai rar pe teren, Yepes, Bonera, Legrotaglie, Oddo, Jankulovski si Sokratis au contribuit la castigarea unui titlu ce s-a lasat asteptat 7 ani.

Coloana vertebrala a suceselor din anii trecuti si-a mai adaugat inca un trofeu intr-o vitrina deja arhiplina. Seedorf, Gattuso, Ambrosini si Pirlo au demonstrat inca o data ca varsta nu inseamna nimic in fata clasei si a profesionalismului. Strasser, Emanuelson, Boateng, Flamini si Merkel au avut ce invata si par a avea tot ce la trebuie pentru a continua traditia AC Milan.

Atacul stelar prezentat la inceputul sezonului si-a confirmat asteptarile. Ronaldinho, Ibrahimovic, Pato, Robinho, Cassano si Inzaghi au inscris cele mai multe goluri din Serie A. Cand unul a fost accidentat, ceilalti au reusit sa ii faca absenta uitata si chiar daca unii au plecat la jumatatea sezonului, contributia lor nu va fi uitata. Zlatan a confirmat regula care spune ca “in italia joaca diverse echipe, dar campionatul il castiga Ibrahimovic”, Pato, desi accidentat multe etape are o medie de goluri pe meci extraordinara pentru un jucator de 21 de ani in timp ce Robinho, Cassano si nemuritorul Pippo Inzaghi (pe care il asteptam sezonul viitor) si-au adus contributia la cel de-al 18-lea titlu din istoria Milanului.

Grazie ragazzi!

92 thoughts on “Campioni d’Italia!”