Bune si rele dupa meciul cu Genoa

Lucrurile incep sa devina serioase, Interul a recuperat 8 puncte intr-o singura luna. In etapa a 18-a, nerrazurri erau la 13 puncte de AC Milan. Acum, in urma victoriei de aseara cu Roma (5-3) sunt la 5 puncte si un meci in minus. AC Milan nu isi mai permite sa piarda puncte, Allegri trebuind sa insiste pe aspectele pozitive si sa corecteze partile negative ale jocului practicat de rossonerii.

Ce e rau

  • Nu am reusit sa inchidem partida. La 1-0 am avut 2 ocazii pentru a duce scorul la 2-0. In prima faza Pato a fost blocat de Dainelli iar la a doua acelasi Pato a ales sa trimita catre Robinho desi acesta era in offside.
  • Cassano nu este inca apt 100% fizic. Italianul este in ultima etapa a recuperarii fizice si este intr-o usoara faza de regresiune. Ca si in meciul cu Lazio, nu a reusit sa aiba un impact notabil asupra partidei.
  • Manevra de atac nu functioneaza. AC Milan joaca de multe ori ca Interul de acum 2-3 ani. Tactica “aruncati mingea catre Ibra si vedem ce facem” inca functioneaza (vezi primul gol) si cu putin noroc poate aduce chiar si un scudetto, dar deja nu mai este de ajuns. Lipsa unor jucatori de creatie la mijloc precum Pirlo, Seedorf sau chiar si Boateng se simte din ce in ce mai mult. Odata cu revenirea celor 3, jocul echipei ar trebui sa arate altfel.
  • Avem ghinion. Ultimele 2 meciuri o demonstreaza. Lazio scapa fara gol in ciuda numeroaselor ocazii in timp ce Genoa inscrie cu mare noroc la singurul sau sut pe poarta.
  • Echipa pierde din incredere. Poate cel mai important efect al acestor meciuri este faptul ca echipa isi pierde din incredere. Nu ne temem de Napoli, Roma sau Juventus, ci de Inter. Incet incet, teama de verisori se strecoara in capul jucatorilor. Acesta este principalul aspect asupra caruia trebuie sa lucreze Allegri.

Ce e bine

  • Echipa se apara bine. Chiar si cu absenta lui Nesta, echipa arata un joc defensiv foarte bun. Desigur, mijlocul cu 3 defensivi ajuta foarte mult noul cuplu de aparatori centrali, dar asta nu inseamna ca Thiago Silva si Yepes nu au nici un merit. Columbianul este o certidudine pentru rolul de vice-Nesta.
  • Echipa nu pierde. Asta este punctul cel mai jos al sezonului. Antrenamentele mai dure din Dubai si multimea de accidentari au facut ca in 7 meciuri AC Milan sa obtina 13 puncte din 21 posibile. Pentru cel mai slab moment al sezonului, nu este chiar atat de rau.
  • Pato si Ibrahimovic incep sa se inteleaga. Cei doi dau semne de intelegere, suedezul oferidu-i un gol pe tava brazilianului in meciul de ieri.

5.46

82 thoughts on “Bune si rele dupa meciul cu Genoa”