Berlusconi despre Pato, Allegri si mercato

Silvio Berlusconi a dat un interviu in exclusivitate pentru AC Milan Channel. Iata ce a avut de declarat presedintele Milanului:

Campionat

“Nu vorbesc despre castigarea campionatului decat atunci cand vom fi campioni. Sper sa putem sarbatori acest lucru cat mai repede. Pot vorbi insa despre o echipa care in ciuda faptului ca ii lipseau toate cele 3 varfuri a reusit sa se descurce excelent. Am meritat sa castigam cu Bologna: am avut 5-6 ocazii mari de gol dar Robinho si ceilalti nu au profitat. Un varf de careu ar fi inscris. Ne lipseste un punct, sa nu il obtinem in 3 meciuri ar fi un ghinion fantastic.”

Pato

“Alexandre Pato este deja un jucator consacrat. Are un talent extraordinar, doar ca trebuie sa isi corecteze pozitia in teren. Lui ii place sa porneasca din spate, de pe aripi, si 7 din 10 incercari esueaza. Trebuie sa joace ca varf impins nu ca al doilea varf. Ii spun treaba asta de fiecare data cand il vad.”

Allegri

“Poate continua seria marilor antrenori rossonerii, are toate calitatile, atat cele tehnice cat si cele umane. Ne poate aduce succese importante. Milanul de anul acesta a respectat regula jocului frumos dar lipseste inca posesia. Trebuie lucrat mai mult la antrenament, este o chestiune de concentrare. Milanul deocamdata nu stie sa faca posesie cum trebuie. Este inacceptabil ca adversarii nostrii sa aiba 2-3 ocazii de gol in ultimele 5 minute cand noi conducem cu 1-0. Obiectivul minim pentru sezonul viitor este sa castigam tot.”

Jucatori italieni

“Milanul a fost si este o echipa cu multi italieni, cu multi veniti din Lombardia. Intotdeauna am dat o mare importanta acestui aspect. Suntem o echipa italiana.”

Mercato

“Milanul a fost intotdeauna o echipa care a cautat sa aiba campioni in lot, dar mai ales a incercat sa aiba 11 campioni in teren. Dar de obicei, se castiga cu echipa si noi am reusit sa castigam in ciuda absentelor datorate accidentarilor. Tuturor le place Messi si Ronaldo, dar fotbalul spaniol este favorizat de un regim fiscal diferit si pur si simplu nu putem lupta cu aceste echipe pentru a le lua campionii. Nu intamplator primele doua echipe sunt doua spaniole. Pentru a castiga trebuie sa investesti foarte multi bani dar bani nu garanteaza victoriile. Familia Berlusconi a facut sacrificii enorme pentru Milan: in ultimii ani am investit peste 50 de milioane anual, in ultimul an peste 70. Intotdeauna am facut cadouri fanilor si vom continua aceasta traditie.”

Barbara

“Sunt fericit ca unul dintre copii mei are aceasta pasiune. Imi face o placere imensa sa o vad la fiecare meci, sunt foarte mandru de ea. Sunt sigur ca va reusi sa reprezinte familia Berlusconi in viitorul clubului. Nu ii dau nici un sfat, astept sa imi dea ea mie.”

37 thoughts on “Berlusconi despre Pato, Allegri si mercato”