Barcelona – Milan 2-2. Cu nimic mai prejos

Barcelona – Milan 2-2. AC Milan pleaca neinvinsa de pe Camp Nou, echipa lui Allegri obtinand un punct important in economia grupei. Pato deschide scorul inca din primul minut, catalani preiau conducerea prin Pedro si Villa in timp ce rossonerii egaleaza in ultimul minut prin Thiago Silva.

Dupa accidentarea lui Ibrahimovic, Allegri alege sa mearga in continuare pe sistemul 4-3-1-2 ignorand optiuni mai defensive precum 4-3-2-1 sau 4-5-1 si il aseaza pe Cassano alaturi de Pato si Boateng in atac. De cealalta parte, Guardiola trebuie sa construiasca o echipe fara Pique si Sanchez. Capitanul Puyol a fost recuperat dar antrenorul catalan alege sa lase pe banca. Astfel, centralii Barcelonei sunt doi mijlocasi defensivi, Busquets si Mascherano. In rest, echipa obisnuita condusa de vedetele Xavi, Iniesta si Messi.

Prima repriza incepe de la 0-1. Pato accelereaza printre cei doi fundasi centrali improvizati de Guardiola si inscrie printre picioarele lui Valdes. Superba actiune personala a brazilianului se poate repeta cateva minute mai tarziu dar numarul 7 rossonero este semnalizat eronat in offside dupa o pasa buna a lui Seedorf. Dupa golul inscris de Pato, Milan alege sa se apere foarte jos si sa mizeze pe rapiditatea lui Pato si fantezia lui Cassano. Mai mult, Milanul pierde din puterea ofensiva atunci cand Allegri este nevoit sa il inlocuiasca pe Boateng (accidentat) cu Ambrosini.

Asta permite Barcelonei sa controleze autoritar jocul si catalanii au cateva (putine pentru ce am mai vazut pe Camp Nou) ocazii bune de gol, cel mai periculos fiind de departe Messi. Argentinianul este peste tot, loveste bara din lovitura libera si cand vede ca ceilalti nu pot sparge defensiva rossonera ia jocul in propriile maini si rezolva problema. Asa se intampla in minutul 37 cand argentinianul patrunde in centru stanga si trece usor de Nesta si Abate. Aparatorul lateral italian pare ca are prim-planul dar Messi reuseste cumva sa centreze catre Pedro care impinge mingea in poarta nemarcat din 2 metri. Desi par ca acuza lovitura, rossonerii rezista pana la pauza.

A doua repriza incepe in acelasi ritm, cu Barcelona controland jocul si cu Messi cel mai periculos om. In ciuda posesiei, Barcelona nu are foarte multe ocazii de gol, apararea Milanului beneficiind de serviciile unui Nesta in zi de gratie ajutat de cel mai bun fundas din lume, Thiago Silva. Ce nu reuseste din actiune, Barcelona reuseste din fazele fixe. Catalani preiau conducerea dupa ce David Villa executa perfect o lovitura libera de la 25 de metri lateral stanga. Abbiati nu mai poate ajunge la minge si scorul este 2-1. Allegri incearca cu Emanuelson si Aquilani in locul lui Cassano si Van Bommel dar partida se pare ca merge spre o victorie a catalanilor.

Vine ultimul minut si Milan obtine un corner. Seedorf paseste greu catre coltul terenului. Olandezul nu mai are putere decat pentru centrare. Parabola trimisa de olandez catre careul catalan este perfecta pentru venirea lui Thiago Silva care il invinge pe Valdes cu o lovitura de cap perfecta si o victorie data ca sigura de toata lumea devine un egal ce va cantari greu in clasamentul grupei. De mentionat faptul ca faza golului egalizator a fost repetata cateva minute mai devreme cand Pato a lovit slab acelasi tip ce centrare, semn ca antrenamentele au dat roade.

Milan joaca defensiv pentru ca pur si simplu altfel nu se poate pe Camp Nou. Allegri a mizat pe contraatacul condus de Pato si pe o defensiva solida condusa de Nesta si Thiago Silva. Rossonerii stau foarte bine in teren pe tot parcursul meciului si profita de singurele slabiciuni ale adversarilor: aparatorii centrali improvizati si fazele fixe. Abbiati, Thiago Sliva, Nesta, Seedorf si Pato fac un meci mare.

[FD_ratings id_match=73 hometeam=”no” awayteam=”yes”]

35 thoughts on “Barcelona – Milan 2-2. Cu nimic mai prejos”