Azi incepe un nou sezon din ‘Dansez Pentru Tine’

Pentru ca de multe ori asa pare o partida catalanilor. Ca un dans. O echipa care joaca foarte foarte bine fotbalul frumos impotriva unor parteneri care de cele mai multe ori nu fac decat sa priveasca si sa se lase condusi.

Barca conduce jocul, preia initiativa, monopolizeaza balonul iar la final ne dam seama ca am asistat la inca un recital aplaudat si laudat de intreaga lume.

De multe ori ce este mai surprinzator este faptul ca inclusiv antrenorii adversi nu contenesc cu noi elogii la adresa catalanilor (mai putin Mourinho). Ultimul care le-a transmis admiratia sa a fost Allegri.

Din ultimele declaratii ale antrenorului milanez cel mai mult mi-a placut o fraza ‘ Barca nu trebuie copiata. Trebuie invinsa’. Bravo. Asa trebuie sa gandeasca orice antrenor/jucator care joaca impotriva Barcelonei.

Milanul si Barca sunt si vor fi mereu doua dintre cele mai respectate echipe de fotbal de pe batranul continent. Milanul, se zice, ca inca este regina cupeler internationale insa nu sunt putini cei care sustin ca Barca detine acea coroana. Cupele Oraselor Targuri castigate de Barca prin anii ’60 sunt mult prea mici in comparatie cu cele 7 Cupe ale Campionilor ale Milanului asa ca si eu cred ca, cel putin pana la anul, actuala regina a cupelor internationale joaca in Lombardia.

Ambele echipe au avut in lot jucatori fabulosi. Nume precum Kubala, Rivera, Cruyff, Gullit, Maldini, Baresi, Van Basten, Rivaldo, Ronaldinho, Ibra, Messi sunt doar cativa dintre cei care au imbracat unul din cele doua tricouri.  Cei mai norocosi precum (Rivaldo, Ronaldinho, Ibra) le-au imbracat pe ambele.

Milanul lui Sachi este formatia recunoscuta ca una dintre cele mai bune echipe de fotbal din toate timpurile. Singura echipa care pare sa emita pretentii la acest elogiu nu este alta decat Barcelona lui Pep.

Marti este a noua confruntare intre cele doua formatii in Barcelona (a 5-a in Champions League). Prima infruntare s-a derulat cand televizoarele emiteau in alb-negru. Era 25 Nov 1959 iar Barca le-a administrat un contundent 5-1 Milanezilor calificandu-se in sferturi.

Dupa 35 de ani abia Milanul si-a luat cea mai dulce revansa oferind un adevarat recital lui Romario & Co in finala CL din 1994.  Dar pe Camp Nou, abia in anul 2000, AC Milan castiga pentru prima si singura oara impotriva Barcelonei. A fost 0-2 (Coco si Bierhoff) in fazele grupelor.

A mai urmat o intalnire tot in grupe terminata cu 2-1 pentru catalani cu un gol al lui Ronaldinho in 2004. Insa cea mai tensionata infruntare a fost cea din 2006 terminata cu scor nul presarata cu decizii controversate ale arbitrului in detrimentul Milanului. Rezultatul a deschis calea catre a doua Cupa a Campionilor pentru FC Barcelona.

Alte infruntari ale celor doua echipe pe Nou Camp au fost in meciurile de deschidere a sezonului (trofeul Juan Gamper). De fiecare data, in cele 3 deplasari, Milanul a pierdut. Cu adevarat emotionanta a fost intalnirea din 2010 cand Ronaldinho s-a intors pe Nou Camp. Locul unde a devenit un fotbalist mare. Cel mai mare.

O alta vizita a Milanului pe Nou Camp care merita mentionata s-a derulat in 1989. Era 24 Mai si tot ce ne mai amintim cu totii sunt doua nume repetate de cate doua ori. Gullit, Van Basten, Gullit, Van Basten.

Insa meciul de azi pare mai dezechilibrat ca in alti ani. Milanul lui Allegri vine pe Camp Nou usor in criza de efectiv dar sigur nu vine doar ca sa asiste la o noua demostratie de fotbal a catalanilor. AC Milan este intr-o schimbare lenta de generatii cu jucatori noi ca El Shaarawy, Nocerino, Taiwo, Aquilani care nu sunt trecuti de 27 de ani. Era timpul pentru o improspatare in lotul lui AC Milan iar in 2-3 ani sunt sigur ca va emite din nou pretentii reale la Cupa Ligii Capionilor.

Sa inceapa spectacolul.

46 thoughts on “Azi incepe un nou sezon din ‘Dansez Pentru Tine’”