Avanti, con il diavolo in corpo !! Drumul spre al 8-lea trofeu UCL

Tragerea de astazi de la Nyon a insemnat fioruri pe sirea spinarii, pumni in masa si zeci de injuraturii pentru milioanele de fani rossoneri din lume. A.C Milan va juca cu Fc Barcelona, in ceea ce va fi reeditarea duelului din grupe.

Fata de acum cateva luni, Milan a survenit cateva schimbari importante. Nu neaparat ca lot, ci ca stil de joc, atitudine si dobindirea obiceiului de a castiga, chiar si atunci cand joaca modest (vezi Arsenal – Milan 3-0). La cateva sute de km departare, in Catalonia, tiki-taka merge la turatie maxima, dovada ultimul meci din Liga (7-1 cu Bayer Leverkusen). Chiar daca titlul ramane visul interzis pe Camp Nou, formatia blaugrana are o sansa buna la trofeul UCL.

In prima faza, Milan pare sa aiba sanse mai mici. Joaca primul meci acasa si are deocamdata doi indisponibili (Van Bommel – suspendat, Abate – accidentat). Asta inseamna ca Allegri trebuie sa improvizeze pe partea dreapta, dar cel mai important sa gaseasca un inchizator care sa limiteze spatiul de miscare al lui Xavi si sa blocheze panza de pase a mijlocasilor Barcelonei. Milan trebuie sa castige primul tur daca vrea sa mai aiba sanse la calificare. Probabil un gol este imposibil de evitat pe San Siro, de aceea Milan trebuie sa marcheze de cel putin doua ori, si sa se lupte pentru egal pe Camp Nou.

Mai mult ca sigur ca Allegri a invatat ceva din meciurile din grupe si acum stie cum sa abordeze Barcelona. Este primul test major pe banca rossonerilor, care probabil va demonstra daca Allegri are intr-adevar stofa de Milan sau nu.

Ne asteapta cel mai greu meci din ultimii 5 ani, cel mai important dupa finala din 2007 din Atena. Chiar daca in prima faza presa ne considera victime sigure, raman de parere ca daca Milan nu va avea accidentati, si vor juca Nesta, Thiago Silva, Boateng si Ibrahimovic, avem o sansa buna de a trece mai departe. Milano Siamo Noi, si cu putzin noroc, in toamna ragazzi vor putea schimba banner-ul din Curva Sud in “Una citta, due colori, ocho coppe dei campioni”

FORZA MILAN!!

16 thoughts on “Avanti, con il diavolo in corpo !! Drumul spre al 8-lea trofeu UCL”