Avancronica Roma – AC Milan

Roma – AC Milan

6 martie 2010 21:45, Stadio Olimpico, Roma

Nimeni nu vrea egalul

AC Milan a urcat pe locul 2 in clasamentul din Serie A dupa ce a reusit sa castige restanta cu Fiorentina si a profitat de pasul fals al Romei la Napoli saptamana trecuta. Rossoneri au ajuns la cota 54 de puncte, in timp ce Roma a adunat sezonul acesta 51 de puncte. Daca vrea sa mai aiba vreo sansa la titlu, Roma trebuie sa castige neaparat meciul de maine seara. AC Milan vrea sa mentina presiunea pe lideri si spera la un pas fals al rivalilor de la Inter in meciul de duminica seara cu Genoa.

Roma si-a mai pierdut din stralucire

In ultimele meciuri, Roma si-a intrerupt seria de 9 victorii consecutive prin prestatii destul de opace cu Panatinaikos in Cupa Uefa si Napoli in Serie A. Giallorossi au fost eliminati de greci din Cupa Uefa si in ultima etapa din Serie A nu au putut obtine decat 1 punct in deplasare la Napoli. Totusi, romanii sunt foarte puternici cand joaca pe teren propriu, reusind 11 victorii din 13 meciuri disputate pe Olimpico.

Meci decisiv pentru scudetto

Daca reuseste sa castige pe Olimpico, rossoneri devin principali rivali ai nerrazurrilor la titlu. In cazul in care atat Milan si Inter vor castiga etapa aceasta, distanta dintre cele 2 rivale se va mentine la 4 puncte, dar programul ii avantajeaza usor pe rossonerii. AC Milan mai are de disputat meciuri cu Chievo (acasa), Napoli (acasa), Parma (deplasare), Lazio (a), Cagliari (d), Catania (a), Sampdoria (d), Palermo (d), Fiorentina (a) si Juventus (d), in timp ce Inter va juca cu Catania (d), Palermo (d), Livorno (a), Roma (d), Bologna (a), Fiorentina (d), Juventus (a), Atalanta (a), Lazio (d), Chievo (a) si Siena (d).

Totti este absent, De Rossi, Mexes si Perrotta incerti

Claudio Ranieri se confrunta cu mari probleme de lot. Totti are din nou probleme si nu va juca in timp ce De Rossi, Mexes si Perrotta sunt incerti. Totusi, e greu de crezut ca Ranieri nu ii va risca cel putin pe De Rossi si Mexes. Fara ei, echipa este mult mai slaba, Ranieri neavand inlocuitori la inaltime pentru acesti jucatori.

Mancini nu va juca

AC Milan nu va putea conta pe Gattuso, care este suspendat, in timp ce Onyewu, Seedorf, Pato, Mancini sunt accidentati.

Echipe probabile

Roma (4-2-3-1): Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi; Taddei, Perrotta, Vucinic; Toni.

AC Milan (4-2-1-3) : Abbiati, Bonera, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski; Flamini, Pirlo, Ambrosini; Beckham, Borriello, Ronaldinho.

Jucatori decisivi

Roma. Pe langa Toni, apararea rossonera va trebui sa fie atenta la miscarile lui Vucinic si avansarile lui De Rossi.

AC Milan. Magia vine de la Ronaldinho si finalizarea de la Borriello.

Rezultat

Roma – AC Milan 2-3.

4 thoughts on “Avancronica Roma – AC Milan”