Avancronica Fiorentina – AC Milan

Fiorentina – AC Milan

24 februarie 2010 ora 19:30, Firenze.

AC Milan poate sa treaca pe locul 2

In caz de victorie, AC Milan va trece pe locul 2 si se apropie de liderul clasamentului, Internationale. Rossoneri vin dupa doua victorii in campionat, cu Udinese si Bari, si o infrangere nemeritata in Champions League cu Manchester. Ultimul meci in campionat a fost dominat de la un capat la altul de rossonerii si am vazut un Milan mult mai bine asezat in teren in faza de non-posesie, Bari neavand nici o mare ocazie de gol pana in minutul 88 cand Abbiati a reusit sa apare un penalty provocat de Pato.

Fiorentina, sezon sub asteptari

Fiorentina esete pe locul 10 in Serie A, reusind sa stranga doar 34 de puncte din 24 de partide. Jocul lor s-a imbunatatit in ultimele 3 partide si rezultatele se vad. Au reusit o revenire de la 1-0 cu Livrono si o prestatie buna in Champions League cu Bayern, unde au pierdut pe mana arbitrului. In partidele de acasa din Serie A, Fiorentina a reusit 7 victorii, 1 egal si 4 infrangeri. Au pierdut cu Napoli, Parma, Bologna si AS Roma.

Statistici

AC Milan are a treia cea mai mare medie de goluri pe meci din Serie A, dupa Inter si Roma,reusind sa inscrie 1.72 goluri/meci. In deplasare, AC Milan are o medie de 1.33 goluri date/meci si 0.75 goluri primite/meci. In meciurile de acasa, Fiorentina are o medie de 1.33 goluri inscrise si 0.83 goluri primite pe meci. Jucatorii care au inscris cel mai mult pentru cele doua echipe sunt Gilardino, cu 10 goluri pentru Fiorentina, si perechea Ronaldinho-Pato, ambii cu 9 goluri inscrise pentru AC Milan.

Observatii

  • Mutu este suspendat si nu va juca in meciul cu Milan.
  • Fiorentina va juca un 4-3-2-1, cu Marchioni si Jovetic in spatele unicului varf, Gilardino. Gazdele nu vor incera sa impuna jocul, preferand sa puncteze pe arma contraatacului.
  • Montolivo si Vargas nu sunt in cele mai bune conditii, iar eventuala lor absenta ar putea cantari greu in economia partidei.
  • Dupa penatly-ul aparat cu Bari, Abbiati nu mai poate pierde locul de titular.
  • Jankulovski este punctul slab al Milanului in seara asta. Fiorentina va insista cu atacurile pe partea stanga a apararii rossonere. Cehul nu a mai jucat demult si nu poate rezista o partida intreaga.

Echipe probabile

Fiorentina (4-3-2-1) : Frey, De Silvestri, Kroldrup, Natali, Pasqual; Montolivo, Zanetti, Vargas; Marchionni, Jovetic; Gilardino.

AC Milan (4-2-1-3) : Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Pato, Borriello, Ronaldinho.

Jucatori decisivi

Fiorentina. Gilardino este omul cu golul si Jovetic este omul care le construieste. Organizarea jocului este lasata in mainile lui Montolivo.

AC Milan. Ronaldinho paseaza, Borriello inscrie din semifoarfeca. Cei doi se inteleg de minune pe teren.

Rezultat

Fiorentina – AC Milan 1-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.