Avancronica AC Milan – Chievo

Milan – Chievo

14 martie 2010 21:45, San Siro, Milan

Victorie cu orice pret!

In caz de victorie in meciul de duminica, rossoneri pot profita de sinuciderea pasul gresit al Interului care a reusit sa piarda in deplasare la Catania. Victoria in meciul de maine trebuie sa vina cu orice pret, mai ales dupa meciul de la Manchester. Maine se joaca campionatul. Cine ar fi pariat 1 leu la inceputul sezonului ca la sfarsitul etapei cu numarul 28 Milanul ar putea fi la doar 1 punct de Inter? Nimeni, nici macar cel mai infocat suporter.

Leonardo

Inainte partidei cu Chievo, Leonardo declara: “Putem ajunge la doar 1 punct de Inter, dar trebuie sa ne gandim ca raman multe partide de disputat pana la sfarsitul campionatului. Trebuie sa fim constanti si sa mentinem un nivel de joc bun, asa cum am facut-o in marea parte a campionatului. Cu Chievo trebuie sa dam totul. Pentru a obtine victoria, este necesar sacrificul tuturor pentru ca va fi o partida foarte dificila.

Chievo, locul 11 in Serie A

Chievo sa gaseste pe locul 11 in Serie A cu 35 de puncte din 27 de partide. In deplasare, veronezii au reusit 5 victorii, 2 egaluri si 7 infrangeri. Veronezii nu au reusit rezultate pozitive in deplasare decat cu echipe modeste, cel mai importante rezultate fiind victoria de la Caglari si egalul obtinut pe Olimpico, impotriva lui Lazio. Pe teren ostil, Chievo a incasat 13 goluri, avand o medie de 0.92 goluri luate/meci si nu au reusit sa inscrie decat in 50% din meciurile din deplasare.

Aparare decimata

AC Milan va trebui sa se descurce fara unul dintre cei mai importanti jucatori sezonul acesta, Alessandro Nesta. Aparatorul italian a suferit o accidentare grava si se pare ca va lipsi, in cel mai bun caz, 45 de zile. Leonardo nu poate conta nici pe Bonera, care a acuzat o accidentare in prima repriza din meciul cu Manchester si va reveni cel mai probabil in 2-3 saptamani. Pe langa cei doi, Antonini este si el indisponibil.

Observatii

  • Mult va depinde de randamentul apararii improvizate a rossonerilor. Abate, Thiago Silva, Favalli si Jankulovski nu suna a aparare world class. Veteranii Favalli si Jankulovski trebuie sa demonstreze ca inca mai sunt jucatori.
  • Ca de obicei, Pirlo si Ronaldinho vor fi masacrati la marcaj.

Echipe probabile

AC Milan (4-2-1-3): Abbiati; Abate, Thiago Silva, Favalli, Jankulovski; Flamini, Ambrosini; Pirlo; Huntelaar, Borriello, Ronaldinho.

Chievo (4-3-1-2): Sorrentino; Sardo, Mandelli, Yepes, Mantovani; Luciano, Rigoni, Marcollini; Pinzi; Pellisier, De Paula.

Jucatori decisivi

AC Milan. Mai mult decat un singur jucator, de data asta conteaza starea psihica a echipei. Daca rossoneri reusesc sa uite partida de la Manchester si sa realizeze faptul ca, in caz de victorie, se vor apropia la doar 1 punct de Inter, atunci Chievo nu are nici o sansa.

Chievo. Pellisier este un pericol pentru orice aparare. La mijloc, Pinzi va declansa contraatacurile.

Unde vedem meciul

Meciul va fi transmis pe DigiSport Plus si pe www.acmilan.ro, incepand cu ora 21:45. Pentru comentarii in timpul meciului va invit pe pagina de live a partidei.

Rezultat

AC Milan – Chievo 3-0.

8 thoughts on “Avancronica AC Milan – Chievo”