Arsenal AC Milan 1-1. Pato si Abbiati sunt eroii Milanului.

AC Milan remizeaza cu Arsenal in primul meci al turneului Emirates Cup dupa o partida spectaculoasa. Rossoneri incep intr-un 4-3-3 cu Abbiati, Papastathopoulos, Nesta, Yepes, Antonini, Gattuso, Seedorf, Flamini, Abate, Borriello, Pato in timp ce Arsene Wenger iese la atac cu Fabiansky, Gibbs, Koscielny, Vermaleen, Frimpong, Ebouè, Wilshere, Nasri, Rosicky, Arshavin, Chamakh.

Rossoneri fac o prima repriza destul de slaba si se vad condusi din minutul 36 cand Chamakh il pacaleste pe Yepes si inscrie singur cu Abbiati. Singurele puncte pozitive ale reprizei pentru Milan sunt Flamini, Nesta si Yepes. Seedorf este printre cei mai slabi de pe teren, fiind pus intr-o pozitie mult mai retrasa decat joaca de obicei. Olandezul incetineste mult jocul si este mai tot timpul cu spatele la poarta.

Arsenal merita avantajul la pauza, englezii fiind mult mai periculosi decat rossoneri care au probleme mari la constructie. Cateva actiuni personale ale lui Pato si o bara a lui Flamini sunt singurele actiuni notabile ale Milanului in prima repriza.

AC Milan incepe a doua repriza in aceiasi formatie si cu aceiasi atitudine. Arsenal este echipa mai periculoasa, englezii fac un pressing agresiv si rossoneri nu reusesc sa iasa din propriul careu. Allegri vede conditia fizica mult mai slaba a rossonerilor au o decat a englezilor si incepe sa faca schimbari. Zambrotta intra in locul lui Papastathopoulos si Berreta il schimba pe Borriello.

In minutul 73 Pato egaleaza printr-o lovitura de cap dupa o centrare foarte buna a lui Seedorf. Urmeaza iarasi schimbari: Flamini este inlocuit de Strasser, Abate de Verdi si Pato de Oddo. Ambele echipe se gandesc numai la victorie si ocaziile de gol incep sa curga. De mentionat superba parada in doi timpi a lui Abbiati care reuseste sa il blocheze de doua ori in situatie de 1 la 1 pe Randall si bolidul lui Zambrotta de la 30 de metri care loveste bara.

Considerand faptul ca englezii sunt mult mai avansati cu pregatirea fizica, rossoneri au facut un meci bun. Am remarcat un foarte bun Flamini, un Pato cu un mare chef de joc mai ales in repriza a doua. Noile achizitii s-au comportat onorabil, cu un mic minus pentru Yepes care l-a pierdut pe Chamakh la golul de 1-0. Tinerii intrati pe teren (Berreta, Merkel, Verdi si Strasser) au jucat satisfacator si dau semnale bune pentru sezonul care va veni. Allegri a demonstrat ca stie sa se adapteze adversarului si ca citeste jocul destul de bine. Din pacate, Milanul are inca aceleasi probleme: manevra lenta (a se citi Seedorf) si parti laterale fragile. Asteptam un joc in formula completa (astazi au lipsit Thiago Silva, Pirlo si Ambrosini) pentru a ne putea da seama de potentialul echipei.

6 thoughts on “Arsenal AC Milan 1-1. Pato si Abbiati sunt eroii Milanului.”