Andrea Pirlo paraseste Milanul dupa 10 ani

Andrea Pirlo s-a transferat la Milan in anul 2001 dar nasterea sa ca fotbalist de clasa mondiala a avut loc un an mai tarziu, in dimineata zilei de 17 august 2002. Pirlo are deja 23 de ani si este rezerva lui Rui Costa la Milan. In urmatoarea zi este programat primul mare meci al sezonului, Trofeul Berlusconi. Dupa ce serveste micul dejun cu echipa, Pirlo ii propune lui Ancelotti noutatea tactica italiana a deceniului: “Mister, ce credeti, pot juca playmaker retras in fata apararii?” Carletto, intelegand imediat beneficiile aduse de noua asezare tactica, isi da acordul. Pirlo debuteaza in acea pozitie chiar a doua zi si impresioneaza inca de la prima aparitie. Se naste astfel un Milan cu un mijloc format din Rui Costa, Seedorf, Pirlo si Gattuso, in care tehnica si creativitatea sunt prezente in cantitati impresionante.

De atunci, Andrea Pirlo a castigat 2 scudetto, o cupa a Italiei, o supercupa a Italiei, doua supercupe Uefa, o cupa mondiala a cluburilor, 2 Champions League (3 finale jucate) si a fost unul dintre cei mai importanti oameni ai Italiei in anul de gratie 2006, cand squadra azzura a devenit campioana mondiala si el a fost ales cel mai bun jucator al finalei. Sa fim sinceri, fara el Milanul lui Ancelotti nu ar fi fost astazi amintit ca una din cele mai bune si mai spectaculoase echipe din istoria fotbalului, Sheva si Kaka poate nu s-ar fi putut mandri cu baloanele de aur castigate si poate ca vitrina de trofee a Milanului nu ar fi fost atat de plina.

Din pacate, orice poveste are un sfarsit. Este aproape sigur ca Andrea Pirlo a decis sa nu isi prelungeasca contractul cu AC Milan. Personal, am fost, sunt si voi fi un mare fan al lui Andrea. Am avut ocazia sa il urmaresc la Milan inca din momentul cand a fost transferat de la Inter si nu exagerez cand spun ca a avut multe momente cand a fost jucatorul perfect. Ancelotti a reusit sa combine calitatile unui “fantasista”, geometriile unui mijlocas pur si abilitatea defensiva a unui mijlocas de moda veche creeand astfel un jucator aproape perfect, ce avea sa fie cheia tuturor succeselor Milanului. Nici o echipa din lume nu a avut in echipa un jucator precum Andrea si, la cum evolueaza fotbalul de astazi, asemenea jucatori nu vor mai exista.

La inceputul sezonului scriam un articol pe care il intitulam “Andrea Pirlo, jucator de neinlocuit la Milan“. Spuneam ca “daca Allegri il va utiliza corect si va reusi sa il motiveze avem toate motivele sa speram la un sezon senzational.” Am avut un sezon excelent fara el. Acum, Pirlo nu mai este fundamental pentru jocul Milanului. In fata apararii Allegri prefera sa conteze pe mai multa forta si pe o pasa simpla decat pe creativitate si o defesiva slabita. Reprofilarea lui Andrea pe un rol mai avansat a fost oprita din fasa de o accidentare destul de grava si probabil dorinta jucatorului de a juca pe vechea sa pozitie nu au facut lucrurile sa mearga mai usor. Cert este faptul ca Milan a castigat primul sau trofeu important in 10 ani fara contributia decisiva a lui Pirlo si asta marcheaza sfarsitul unei ere.

Andrea Pirlo va ramane pentru totdeauna in inimile rossonerilor ca arhitectul unor victorii fabuloase. Este timpul sa ne luam ramas bun de la legendarul numar 21 si sa ii uram succes oriunde va merge.

[pro-player width=’585′ height=’300′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=wozHjtfhBHg[/pro-player].

[pro-player width=’585′ height=’300′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=9mw8rlvdPhs[/pro-player]

https://www.acmilan.ro/andrea-pirlo-jucator-de-neinlocuit-la-ac-milan_4207.html

64 thoughts on “Andrea Pirlo paraseste Milanul dupa 10 ani”