Analiza transferurilor din iarna

Adriano Galliani  a declarat ca in perioada de transferuri din iarna Milan va legitima doar doi jucatori: Beckham si tanarul Adiyiah, spulberand astfel sperantele suporterilor pentru alte intariri in iarna. Echipa are nevoie clara de intariri. Prima impresie este ca un aparator central, un aparator de banda si un atacant extern care sa poata suplini lipsa lui Ronaldihno sau a lui Pato sunt esentiali pentru a putea spera macar la locul 2 in campionat si un parcurs mai lung in Champions League.

Apararea

Kaladze nu (mai) este de Milan, Bonera este vesnic accidentat, Onyewu nu va juca decat prin martie si lui Nesta ii poate ceda spatele oricand. Promovarea lui Albertazzi in prima echipa ar putea fi o solutie. Singurul punct pozitiv este Thiago Silva, care impreuna cu Nesta formeaza un cuplu de aparatori centrali redutabil. Kjaer ar fi  o optiune excelenta pentru intarirea apararii.

Despre aparatorii laterali am mai vorbit. Oddo este accidentat 2 luni, cei 33 de ani ai lui Zambrotta nu ii permit sa joace meci de meci, Jankulovski nu (mai) este de Milan si Abate inca nu s-a obisnuit cu rolul de fundas dreapta. Drenthe ar fi jucatorul ideal, mai ales ca poate sa joace si ca aripa, inlocuindu-i cand e nevoie pe Pato si pe Ronaldihno.

Beckham

La prima vedere, revenirea lui Beckham inseamna, pe langa tricouri vandute, o concurenta si mai mare pentru cele 2 posturi de mijlocasi centrali. Se vor bate pe 2 locuri Pirlo, Ambrosini, Gattuso, Flamini si Beckham.  Nu e rau deloc trebuie sa recunoastem. Nu multe echipe se pot lauda cu atatea optiuni la mijlocul terenului. De fapt Beckham reprezinta un mare plus tactic si tehnic adus echipei. Si nu cred ca se va bate pentru un loc la mijlocul terenului. Englezul poate juca si mijlocas ofensiv (in locul lui Seedorf) si aripa dreapta (in locul lui Pato) si, la nevoie, fundas dreapta.

Adiyiah

Nu stim prea multe despre tanarul atacant adus anul acesta cu 1 milion de euro de la Fredrikstad, dar toata suflearea rossonera de abia asteapta sa il vada pe teren. Este vorba de un atacat de banda rapid si puternic. A fost golgheterul cupei mondiale under 20 cu Ghana.

Concluzie

La prima vedere, transferurile lui Beckham si Adiyiah nu par a fi suficiente. Totusi, in lipsa unor accidentari grave, echipa este destul de puternica. Daca Nesta si Thiago Silva nu vor lipsi perioade mai lungi de timp si Adiyiah se va dovedi o solutie buna pentru atac, putem spera la un sezon destul de bun. Sa ne intelegem, nu vom ajunge nici macar la nivelul Interului, ce sa mai vorbim de Barca sau Chelsea. Ca sa fim competitivi pe toate planurile ar trebui sa ii avem in echipa pe Kjaer, Drenthe si Pandev. Jucatori care nu sunt imposibili de transferat si nici in afara posibilitatilor clubului. Totusi, poate Galliani ne rezerva vreo surpriza.

4 thoughts on “Analiza transferurilor din iarna”