Analiza neatentilor defensive si a primului gol

AC Milan a reusit sa castige miercuri prima partida pe San Siro in Champions League dupa mai bine de 2 ani de zile. Prestatia rossonerilor a fost caracterizata de o prima repriza foarte slaba cu mari neatentii defensive si o a doua repriza foarte buna in care varfurile au inceput sa se miste coerent si sa creeze culoare. Fapt ce a dus la inscrierea a doua goluri in mai putin de 3 minute si a permis rossonerilor sa inchida meciul.

Prima repriza ne arata un Milan neatent si oarecum neindemanatic, rossonerii facand multe greseli inca din primele minute. In minutul 20 apare prima problema. Cornerele devin din ce in ce mai periculoase pentru poarta lui Abbiati. Mai ales cand le batem noi.

Situatia 1 Apararea franceza respinge cornerul, Zambrotta insista pentru o minge irecuperabila desi stie ca in spate nu este acoperit decat de Antonini si Seedorf. Italianul pierde duelul si francezii, cu ajutorul mijlocasilor milanezi care nu vor sau nu pot sa se retraga la timp se trezesc intr-o situatie 3 contra 2 care se transforma pana la urma in 4 contra 1 dupa interventia nereusita a lui Seedorf. Vezi pozele de mai jos

Cornerul este periculos Cornerul este periculos 2
1.Zambrotta pierde un duel inutil. 2.Mijlocasii nu isi dau seama de pericol.
Cornerul este periculos 3 Cornerul devine periculos 4
Este deja tarziu, francezii au superioritate. Din fericire, atacantul fracez este neinspirat.

Situatia 2

PericolCumva ne place sa ne complicam viata. Francezii ataca pe flanc si mijlocasii nostrii nu acopera spatiul din centru. Pirlo vine la dublaj la omul cu mingea in timp ce Seedorf si Boateng (amandoi marcati cu galben) raman mult in spate lasand kilometri de spatiu fracezilor. Bonera face marcaj la cel mai avansat om al francezilor in line cu Nesta. Daca francezul in posesia mingii ar fi pasat in lateral, doar o coordonare perfecta intre Nesta si Bonera ne-ar fi salvat. Jucatorul francez marcat cu galben ar fi avut tot timpul sa paseze pe pozitie viitoare colegului sau din atac care ar fi avut culoare atat in dreapta cat si in stanga mai ales din cauza pozitiei foarte largi a lui Antonini pe stanga apararii rossonere.

Golurile vin din miscarea excelenta a jucatorilor de atac.

Miscare in atacRepriza a doua trezeste Milanul si rossoneri joaca mult mai bine faza de atac. Ronaldinho si Ibrahimovic, ajutati de Seedorf care coordoneaza fiecare atac se misca excelent. Cu rosu sunt marcate miscarile anterioare pozei si cu verde miscarile ulterioare. In sfarsit, Ronaldinho vine in centru si Ibrahimovic ocupa spatiul liber creat de brazilian. AC Milan se vede mult mai mult in atac si toti trei atacantii au in sfarsit spatiu de manevra.

Golul 1Golul vine oarecum dintr-o faza asemanatoare cu Ronaldinho venit usor in centru si Antonini facand un overlap, dand astfel spatiu si timp de gandire brazilianului. Boateng porneste din centru spre careul advers si intra intre aparatorii francezi.  Astfel, Ibrahimovic si Boateng creaza superioritate in centrul defensivei adverse. Ronaldinho il vede pe ghanez si pasa este perfecta.In urma avansarii lui Boateng, Ibrahimoivc este liber sa impinga mingea in poarta dupa o deviere excelenta a ghanezului. Daca rossonerii ii creaza spatiu si ii ofera alternative, Ronaldinho este decisiv.

16 thoughts on “Analiza neatentilor defensive si a primului gol”