Amical: Varese – Milan 2-0

AC Milan a inceput cu stangul campania de amicale din acest sezon si reuseste performata sa fie invinsa de Varese. Allegri incepe partida cu formatia Abbiati; Oddo, Bonera, Kaladze, Jankulovski; Abate, Ambrosini, Flamini; Seedorf, Pato, Borriello si se vede condus inca din minutul 6 cand Buzegoli inscrie pentru Varese. Rossonerii incep sa alerge dupa egalare si rateaza cateva ocazii prin Pato si Borriello dar de inscris inscrie tot Varese. Kaladze isi demonstreaza inca o data valoarea printr-o dubla greseala ce duce la golul 2 pentru gazde. Georgianul face cadou o minge adversarilor si este driblat de Cellini care inscrie in stanga lui Abbiati. Milan nu reuseste sa mentina posesia si risca golul de knockout dar Abbiati salveaza

In a doua repriza intra pe teren Yepes, Strasser, Amelia, Bonera si Inzaghi. Apararea pare mult mai sigura cu Yepes dar nimic nu se schimba in atac. Singurul jucator in forma este Pato dar tanarul brazilian nu reuseste sa inscrie. Allegri amestaca din nou cartile si Ambrosini este inlocuit de Merkel, Seedorf de Verdi si Oduamadi intra in locul lui Pato. In ciuda schimbarilor scorul nu se mai schimba pana la final.

Desi Pato a fost cel mai bun de pe teren, Yepes, Oduamadi si Verdi sunt jucatorii care m-au surprins cel mai mult, ambii avand evolutii foarte bune in minutele jucate. Yepes a fost de netrecut atat in jocul la firul ierbii cat si la mingiile inalte in timp ce Oduamadi si-a aratat tehnica in regim de viteza. Sunt trei jucatori interesanti si tinerii par pregatiti pentru prima echipa. Yepes este mult superior lui Kaladze iar Oduamadi si Verdi si-ar putea face loc in prima echipa ca rezervele lui Ronaldinho si Pato.

Oddo si Kaladze au fost cei mai slabi de pe teren. Georgianul este pur si simplu un dezastru in aparare si este exclus sa mai joace vreun minut in acest sezon in timp ce Oddo este un fundas lateral care nu stie sa centreze, se pozitioneaza prost, pare de 80 de ani cand alearga, este neatent in faza de posesie si are un tackling foarte slab spre inexistent. Si cu toate astea, parca tot Kaladze este cel mai slab dintre cei doi.

In sfarsit, echipa este inca in faza de formare si antrenorul nou mai are nevoie de timp pentru a putea da o identitate echipei. Rossoneri au jucat cu o asezare tactica 4-3-1-2, cu un varf impins (Borriello), un al doilea varf cu mare libertate de miscare (Pato), un trequartista clasic (Seedorf) si o aripa cu mari libertati ofensive in pachetu de 3 mijlocasi (Abate). Asteptam primul amical in formula completa, cu Ronaldinho, Nesta, Thiago Silva si Sokratis pe teren.

15 thoughts on “Amical: Varese – Milan 2-0”