Al patrulea an fara trofeu pe San Siro?

In 2004 rossonerii cucereau pentru a 17-a oara titlul in Serie A, sub conducerea lui Carlo Ancelotti. De atunci au trecut aproape 7 ani in care AC Milan s-a chinuit sa cucereasca Scudetto, desi performantele din Champions League in acesti ultimi ani au fost extraordinare.

In ultimii patru ani insa, diavolul milanez a fost de nerecunoscut, terminand jenant in Serie A si fiind eliminat de trei ori in prima faza eliminatorie a UEFA Champions League. Fanii acuza conducerea, clubul si chiar unii dintre jucatori, insa cine se face de fapt vinovat pentru dezamagirile din ultimii ani?

Majoritatea fanilor arunca cu noroi in Silvio Berlusconi, acesta parand sa nu mai vrea sa investeasca bani in echipa. Singurele nume mari care au venit pe San Siro in ultimii ani au fost Pato, Ronaldinho, Ibrahimovic si Robinho. Marea plecare a fost a lui Kaka, brazilianul parasind San Siro pentru Santiago Bernabeu pe o suma ce pare a fi in jurul a 65 milioane de euro. Intre timp jucatorii au imbatranit si in schimb nu au fost adusi nici macar tineri de la Primavera. Capacitatile antrenorilor care au venit in ultimele doua sezoane au fost puse si ele sub semnul intrebarii, Leonardo fiind la prima experienta ca antrenor iar Allegri venind, dupa un sezon destul de bun, ce-i drept, cu Cagliari. Cel din urma a fost foarte criticat pentru abordarea unui stil “fricos”, alegand sa joace cu 3 inchizatori intr-un 4-3-1-2.

Mai mult chiar, Allegri a fost acuzat si ca nu are o tactica serioasa, majoritatea mingilor fiind aruncate pur si simplu pe Imbrahimovic. Cireasa de pe tort a venit ieri, cand Inter s-a apropiat la doar doua puncte, inainte de Derby della Maddonina.

Ultimele doua sezoane au reprezentat o adevarata provocare pentru fanii rossoneri, care si-au vazut plecand, pe rand, favoritii : Kaka si Ronaldinho. Pe deasupra am fost eliminati rusinos din Europa de Manchester United si Tottenham Hotspur. Daca nici acest sezon AC Milan nu reuseste sa castige Scudetto, Berlusconi ar trebui sa se gandeasca serios daca mai vrea sa continuie cu Milan sau nu. Dar la cum il stim cu totii peĀ Il Cavaliere, cel mai probabil la vara nu se vor face mari investitii, fanii trebuind sa mai astepte cativa ani pana cand de la Primavera o sa vina o generatie comparabila cu cea a lui Maldini, Costacurta sau Baresi.

10 thoughts on “Al patrulea an fara trofeu pe San Siro?”