Ajutati Milanul! Credeti!

La prima vedere, titlul pare unul care prefigureaza intrarea in criza.Totusi, Milanul este o echipa pentru care acest cuvant nu exista;cel putin, nu astazi. Ca sa revin la subiect, titlul reprezinta ceea ce putem face noi pentru echipa astfel incat ea sa treaca de Barcelona.

Niciodata nu mi-a placut aceasta echipa spaniola;adica, niciodata nu mi-au placut echipele mari, intotdeauna am sperat la surprize. Cum ar fi sa vedem peste cativa ani, cand ne uitam in urma pe lista campionilor:”Barcelona winners between 2010 and 2020”? Foarte neplacut, dar nu numai din cauza monotoniei, ci pentru ca Barcelona nu este o campioana.

Campion, pentru mine, inseamna cineva care din 100 de meciuri castiga 99 si il pierde pe al 100-lea, acceptand aceasta idee, jucand inca 100 de meciuri pentru a demonstra ca meciul pierdut a fost o intamplare. Pentru un campion, o infrangere se spala cu 99 de victorii, si nicidecum cu 99 de critici, comentarii, acuzatii, contestari, plangeri.

Astfel, Barcelona nu este o campioana.Un simplu privitor de fotbal ar aduce ca simplu argument clasamentul Spaniei; Barca trage cu ochiul in casa vecinului, cu 6 etaje mai sus. Insa cineva care stie intr-adevar ce inseamna fotbalul si care stie ca F nu vine numai de la “fotbal”, ci in special de la “fair play”, are argumente muuult mai puternice. Uitandu-ne in urma, vedem ca “extraterestrii” sunt corigenti la acest capitol. Si arbitrii sunt de partea lor. Cu Sahtior in UCL, dupa ce ucrainienii au dat mingea in out, catalanii nu au inapoiat-o si au dat gol; in 2009 au ajuns in finala prin furt, in dauna lui Chelsea; anul asta in grupe au primit penalty gratis contra Milanului…si lista poate continua.

Acum, ca sa revin la AC Milan, a demonstrat pe parcursul acestui sezon ca are echipa si, mai mult, ca are un antrenor care gandeste meciurile.Si o face bine.Nu multi au rezistat fara sa primeasca gol de la “cele mai sus mentionate”.Apararea a fost organizata perfect, nu degeaba Antonini a facut meciul vietii, Bonera la fel.Chiar si fara stalpul apararii, Thiago Silva, am reusit.Si sunt convins ca o vom reusi si in retur.

POATE ca nu vom scapa fara gol, dar CRED ca vom marca cel putin cat ei.

POATE ca nu vor mai fi jucatorii in aceeasi forma, dar CRED ca echipa, ca intreg, va functiona perfect.

POATE ca Barcelona nu va juca asa bine, dar CRED ca vor contesta ca nu a batut vantul de unde trebuia.

POATE, defapt sunt SIGUR, ca Milanul se va califica, dar CRED ca noi toti trebuie sa CREDEM!

186 thoughts on “Ajutati Milanul! Credeti!”