Acum Italia, maine Europa. Partea II

Pentru cei care au ratat prima parte, articolul este aici.

La mijloc lucrurile sunt extrem de complicate. Mercato-ul este conditionat de Pirlo, Seedorf si Gattuso, jucatori vechi si cu salarii foarte mari. In ceea ce ii priveste pe primii doi, sunt slabe sanse ca amandoi sa imbrace tricoul rossonero sezonul viitor. In teren, cei doi nu mai sunt compatibili si este destul de greu sa lasi pe banca jucatori cu atata influenta. Plecarea cea mai probabila este cea a lui Pirlo, si asta din mai multe motive: italianul nu mai face fata fizic postului pe care joaca, vine dupa o accidentare serioasa, are o oferta buna de la Juventus, castiga cu 2 milioane mai mult decat olandezul (6m vs 4m) si este mult mai putin polivalent tactic decat Seedorf.  Andrea poate ocupa doar postul de playmaker retras si in anumite ocazii mijlocas centru-stanga in timp ce olandezul a demonstrat ca poate juca bine oriunde la mijlocul terenului.

Gennaro Gattuso are o oferta ce il va umple de bani si se gandeste daca sa o accepte sau nu, la fel cum Milan se gandeste daca sa ii ofere prelungirea contractului sau nu. Italianul a avut o contributie decisiva acest sezon si a renascut sub comanda lui Allegri dupa un an destul de dificil sub Leonardo dar varsta inainata nu garanteaza inca un sezon la acelasi nivel. Ca inlocuitori pentru eventualele plecari ale celor trei se vehiculeaza nume precum Aquilani si/sau Montolivo.

Lipsa unui playmaker autentic in lot l-a obligat pe Allegri sa ii joace pe Boateng sau Robinho in acel post, dar nici unul dintre cei doi nu este un numar 10 autentic si oricum planul antrenorului italian este ca numarul 27 rossonero sa devina un punct fix in centru-stanga mijlocului rossonero. Allegri simte ca Boateng poate influenta mai mult partida din acea pozitie, fizicul si energia ghanezului fiind mai bine puse in valoare. Pentru postul vacant din spatele varfurilor, Milan insista mult pe talentul celor de la Santos Paolo Henrique Ganso dar acesta nu va veni atata timp cat brazilienii cer 50 de milioane de euro. Pretul corect se invarte intre 10 si 20 de milioane de euro si Galliani a inceput deja negocierea cu Santos. In cazul in care pista Ganso cade, rossonerii au varianta Erik Lamela. Flamini, Ambrosini, van Bommel si Emanuelson probabil vor fi confirmati in timp ce tinerii Strasser si Merkel probabil vor fi imprumutati un an pentru a mai aduna experienta.

17 thoughts on “Acum Italia, maine Europa. Partea II”