Acum Italia, maine Europa. Partea I.

10.000 de tifosi rossonerii sunt astepati in Roma weekendul acesta pentru a sarbatori cel de-al 18-lea scudetto. Un sigur punct ne desparte de trofeul ce va intrerupe seria Interului la Milano si in Italia. Un campionat castigat meritat, Milan a demonstrat prin constanta si in meciurile directe, toate castigate (9 goluri date si 1 primit cu Napoli si Inter), ca este fara discutie cea mai buna echipa din Italia.

Lotul actual a fost facut pentru castigarea campionatului si obiectivul este foarte aproape sa fie indeplinit. Daca e sa ne luam dupa declaratiile conducerii, urmeaza Europa. Champions League este totusi altceva fata de campionat, lucru demonstrat de dubla cu Tottenham. Milan are nevoie de 3 jucatori de prima mana si inca alti 2-3 (poate chiar mai multi, depinde de numarul celor care pleaca) pentru banca de rezerve.

In urmatoarele 3 articole ne propunem sa analizam si sa anticipam miscarile din urmatoarea sesiune de calciomercato rossonero. Vom analiza si comenta fiecare departament: aparare (incluzand si portarul), mijloc si atac.

In poarta, Abbiati vine dupa un sezon excelent si va fi confirmat dar Amelia se pare ca va pleca. In locul lui va veni probabil Marchetti, care va astepta 1-2 ani pentru a-i lua locul lui Christian. Roma va ramane ca al treilea portar.

In aparare, venirea lui Mexes este deja sigura in timp ce Taiwo este foarte aproape de Milan. Daca se vor materializa, Mexes si Taiwo sunt doua transferuri excelente, realizate fara eforturi financiare din moment ce ambii jucatori vin liberi de contract. O aparare formata din Abate, Nesta (Mexes), Thiago Silva si Taiwo da garantii si ne putem astepta la inca un sezon cu putine goluri primite. Yepes a demonstrat ca este un jucator pe care te poti baza si probabil va mai ramane un sezon. Oddo, Bonera si Zambrotta mai mult raman decat pleaca in timp ce Jankulovski si Legrotaglie vor spune adio centrului sportiv de la Milanello. Antonini si Sokratis sunt marile dubii din aparare, grecul nu a dat semne ca ar avea valoare de Milan in timp ce ramane de vazut daca Antonini va accepta sa ramana in conditiile in care va trebui sa se lupte din greu pentru un loc de titular.

16 thoughts on “Acum Italia, maine Europa. Partea I.”