Aceeasi poveste ca anul trecut: avem 8 jucatori indisponibili. Pato devine o problema.

Avem iarasi aproape o echipa de accidentati. 8 jucatori sunt indisponibili pentru cel putin o etapa. Abbiati (2-5 zile), Boateng (4 saptamani), Flamini (4-6 luni), Cassano (4-6 luni), Yepes (10 saptamani), Aquilani (3 saptamani), Gattuso (?) si Pato (3-4 saptamani) nu pot fi folositi de Allegri in urmatoarea perioada.

Cel mai grav este desigur Cassano, problema sa necesitand un timp indelungat de recuperare. Se pare ca italianul va reveni pe gazon de abia in 4-6 luni, adica sezonul viitor.

Urmeaza Flamini care mai are cel putin 2 luni de tras la sala, asta netinand cont de perioada de reacomodare. Perioada care va fi una destul de lunga avand in vedere gravitatea accidentarii si durata absentei de pe teren.

Yepes este si el in pioneze si se pare ca va reveni in 10 saptamani, Aquilani mai are 3 saptamani pana cand va putea juca in timp ce Gattuso este o necunoscuta, se pare ca tratamentul urmat pana acum a fost gresit. Mijlocasul italian a inceput un nou tratament. Timpii de recuperare sunt necunoscuti.

Ultimii ajunsi in infirmerie sunt Boateng si Pato. Amandoi vor reveni in 3 saptamani, asta insemnand ca sansele ca ei doi se evolueze impotriva lui Arsenal sunt destul de slabe.

Reputatia MilanLab se duce pe apa sambetei in conditiile astea. De cativa ani buni incoace ne confruntam cu un numar ridicat de accidentati. Nu mai tin minte de cand nu am inceput turul sau returul cu echipa completa. Ok, accidentari precum cele ale lui Flamini, Gattuso si Cassano pur si simplu nu pot fi prevenite. Raman totusi accidentarile lui Aquillani, Boateng, Yepes si mai ales Pato.

Cazul brazilianului este cunoscut. Jucator de mare talent si potential, corp devenit fragil. Joaca 3 meciuri si sta 4. Milan incearca sa inteleaga ce se intampla cu el dar nici macar vizita de anul trecut la un specialist din America nu a deslusit misterul.
Alexandre nu a suferit nici o accidentare in primii sai 2 ani la Milan. Toate probleme sale (in afara de o entorsa) au fost de natura musculara, toate s-au intamplat pe San Siro si au conincis cu dezvoltarea musculaturii jucatoruluiĀ  (excesiva si oarecum nenaturala spun unii). Faceti o comparatie intre Pato de acum 3 ani si cel de acum. Cred ca Pato accidentatul are cel putin 15 kilograme de muschi in plus.

Alta explicatie pentru desele accidentari poate fi pur si simplu incompetenta medicilor de la MilanLab. 2 ani fara accidentari sunt urmati de 2 in care jucatorul mai mult sta pe bara. Se ridica anumite semne de intrebare in privinta felului cum a fost supravegheat de stafful MilanLab.

Pana la urma numai MilanLab are toate datele si doar cei de acolo pot incerca sa descopere ce se intampla cu numarul 7 rossonero. Cert este ca Pato a devenit o problema pentru Milan. Talentul si potentialul sau nu poate fi pus in valoare cu un corp atat de fragil. Milan are timp pana la sfarsitul sezonului sa evalueaze daca ramanerea brazilianului in lot ajuta sau nu clubul.

55 thoughts on “Aceeasi poveste ca anul trecut: avem 8 jucatori indisponibili. Pato devine o problema.”