AC Siena – AC Milan Preview

Ultimul meci al campionatului italian, editia 2012-2013, trimite Milanul in deplasare la Siena. Rossonerii sunt nevoiti sa castige toate cele trei puncte puse in joc. Penultima clasata este cea mai slaba formatie din Serie A, daca ar fi sa ne luam dupa forma: jucatorii lui Giuseppe Iachini vin dupa o serie de 5 infrangeri consecutive in care au primit 11 goluri si au reusit sa inscrie doar o singura data. Contracandidata Milanului la locul 3 -Fiorentina- se deplaseaza la Pescara, meci ce va incepe la ora 21:45 si va fi transmis in paralel cu cel de pe Artemio Franchi de DigiSport 3.

Un lucru interesant este dat de o statistica ce spune ca Milanul a lipsit de la doar 2 editii de Champions League in acest mileniu. Alt lucru interesant pe care tin sa-l mentionez tot aici este acela ca ieri – 18 mai – s-au implinit 19 ani de la ziua in care Massaro, Savićević si Desailly au facut istorie castigand finala Champions League cu scorul de 4-0 in fata Barcelonei. Detalii gasiti aici: http://en.classics.uefa.com/match=51078.html  .

Aceasta ar putea fi si ultima partida oficiala ca antrenor al Milanului pentru Massimiliano Allegri, in presa aparand zvonuri despre un posibil transfer al sau la AS Roma. Pe lista posibililor inlocuitori sunt trecute nume precum Walter Mazzarri, Marcelo Bielsa, Frank de Boer sau Diego Simeone. Conducerea trebuie sa actioneze mai repede decat in anii trecuti si sa nu mai lase transferurile pe ultima suta de metri, pentru a nu pierde acel timp de acomodare necesar noilor jucatori si, implicit, puncte esentiale in castigarea titlului.

Despre primul 11 Allegri a declarat ca Montolivo s-a antrenat normal si ca e posibil sa fie in teren din primul minut, celalalte posturi de la mijloc urmand a fi ocupate de doi dintre Nocerino, Ambrosini si Flamini. Surpriza a venit cand a vorbit despre cei care se vor ocupa de faza ofensiva: Pazzini in centru, Robinho si Balotelli pe benzi! Este greu de crezut insa ca El Shaarawy va fi lasat pe banca intr-un meci de o asemenea importanta.

Formatii posibile:
Siena (3-4-2-1): Pegolo/ Terzi, Terlizzi, Felipe/ Angelo, Calello, Della Rocca, Rubin/ Rosina, Sestu/ Emeghara.
AC Milan (4-3-3): Abbiati/ Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio/ Flamini, Montolivo, Nocerino/ Robinho, Pazzini, Balotelli.

 

 

 

147 thoughts on “AC Siena – AC Milan Preview”