AC Milan – Tottenham 0-1. Calificarea pare compromisa

Allegri alege sa il titularizeze pe Robinho in locul lui Pato si il urca pe Thiago Silva la mijlocul terenului. Yepes ii ia locul brazilianului si joaca alaturi de Nesta, Abate si Antonini in aparare. Tottenham joaca cu Lennnon si Pienaar pe flancuri si van Der Vaart in spatele lui Crouch.

Englezii incep bataios partida si pun in dificultate echipa lui Allegri care pierde in primul rand batalia pe flancuri. Lennon si Pienaar domina copios benzile in primul sfert de ora si pun in pericol de mai multe ori poarta lui Abbiati. Daca Abate se mai descurca impotriva lui Pienaar, Antonini are un prim sfert de ora putin spus dificil impotriva lui Lennon care reuseste sa ajunga in pozitii periculoase cu usurinta. Din fericire pentru AC Milan, centrarile englezului sunt respinse (nu fara emotii) de apararea rossonera iar atunci cand baloanele ajung la adversari, englezii sunt neispirati si il iarta pe Abbiati.

Dupa primele 15 minute, rossonerii reusesc sa mai echilibreze partida dar nu reusesc sa construiasca mai nimic, pressingul asfixiant al englezilor, apararea foarte avansata a oaspetilor si lipsa de inspiratie a mijlocasilor rossoneri contribuind decisiv la inca 30 de minute de batalie surda la mijlocul terenului. Seedorf joaca foarte slab, este marcat om la om si faultat repetat de Sandro sau Palacios, Robinho nu este prezent in joc si aparatorii laterali ajung foarte rar in jumatatea adversa.

Prima repriza se incheie cu AC Milan in mare dificultate in primele 15 minute si cu Amelia in poarta dupa ce Abbiati se accidenteaza dupa un duel cu Crouch in minutul 15. Incepe repriza a doua si Allegri face prima schimbare. Pato intra in locul lui Seedorf si Robinho este retras in spatele lui Pato si Ibrahimovic.

Rossonerii incep foarte agresiv a doua repriza si isi tintuiesc adversarii in propria jumatate. Intrarea lui Pato si retragerea lui Robinho pe linia de trei sferturi aprinde jocul rossonerilor. Echipa arata mult bine decat in prima repriza si ocaziile incep sa apara dar Gomes apara fantastic de doua ori in fata lui Yepes.

Englezii par ca vor primi gol in orice moment si rossonerii ataca cu toti jucatorii lasand spatii mari in spate. Vine minutul 80 si Ibrahimovic incearca o verticalizare catre Pato cand o pasa catre Gattuso ar fi fost mult mai indicata si englezii scapa pe contraatac 2 contra 2. Lennon isi pune in valoare viteza si il depaseste pe Yepes, paseaza catre Crouch care il invinge pe Amelia din 7 metri.

Rossonerii resimt golul de 1-0 si reactioneaza de abia dupa 10 minute prin Robinho si Ibrahimovic. Brazilianul trimite in Dawson din 2 metri in timp ce lui Ibrahimovic ii este anulat un gol in ultimul minut de joc.

Allegri greseste formatia de inceput si rossonerii fac o prima repriza foarte slaba dar isi corecteaza greseala la pauza. Odata cu intrarea lui Pato jocul rossonerilor se schimba si englezii pierd mijlocul terenului dar reusesc golul castigator in urma unui contraatac pornit dupa o greseala a lui Ibrahimovic. La acest scor, AC Milan va trebui sa faca partida perfecta in Anglia pentru a obtine calificarea.

[FD_ratings id_match=”64″ hometeam=”yes” awayteam=”no”]

89 thoughts on “AC Milan – Tottenham 0-1. Calificarea pare compromisa”